Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pestrobarevní tvorové se stanou vašimi mazlíčky po vzoru Tamagoči
13. 5. 2023 16:05 | Michal Burian

Pestrobarevní tvorové se stanou vašimi mazlíčky po vzoru Tamagoči

Peridot, nová hra od společnosti Niantic, tvůrců hry Pokémon GO, je celosvětově dostupná pro chytré mobily a tablety s operačními systémy iOS a Android. Vývojáři z Niantic s novou hrou navazují na zkušenosti v oblasti rozšířené reality, ale ve výsledku se Peridot od Pokémon GO a Pikmin Bloom liší. V tomto případě jde o vytváření vztahu s virtuálními tvory, které lze v realitě sledovat prostřednictvím obrazovky mobilních zařízení. Dalo by se říct, že Peridoti jsou evolucí známého hitu Tamagoči.

Ve hře Peridot se staráte o fantastické tvory, kteří se postupně stávají vašimi domácími mazlíčky. Zaujmou nápaditými a pestrými tvary. Smyslem hry je obnovit vztah ke skutečným domácím mazlíčkům, ale přenesený do fantasy kontextu, s podivnými, ale přesto velmi roztomilými tvory. Každý Peridot má jedinečnou kombinaci osobnostních rysů, které mění jeho tvar a barvy. Niantic slibuje „nekonečné množství“ aspektů a hráči se mohou věnovat křížení a chovu různých plemen Peridotů, ale nikdy nesmění zapomenout na jejich pohodu.

Pestrobarevní tvorové se stanou vašimi mazlíčky po vzoru Tamagoči

Peridoty musíte hledat v reálném světě. Jakmile se k jednomu z těchto stvoření přiblížíte, uvidíte ho na displeji chytrého telefonu v rozšířené realitě a můžeme s ním různě interagovat.

„Pokud jde o každodenní život, nezapomeňte, že úkolem každého majitele je především zajistit, aby jeho zvířátka byla šťastná, zdravá a milovaná,“ přidává studio. „Krmte své zvířátko, hrajte si s ním a berte ho na dobrodružné výpravy. S dostatečnou péčí a úsilím z něj vyroste teenager a poté dospělý jedinec, který může šokovat novou generaci. Je to svým způsobem koloběh života, až na to, že vy můžete zůstat a starat se o všechny svá zvířátka, aniž byste se museli rozloučit,“ dodávají autoři.

Peridot stáhnete bezplatně z Google Play pro Android a App Store pro iOS.