Pozadí stránky
Pozadí stránky

Peklo se otevřelo. Odvážíte se vstoupit a zahrát si Diablo Immortal?
3. 6. 2022 12:06 | Michal Burian

Peklo se otevřelo. Odvážíte se vstoupit a zahrát si Diablo Immortal?

Na Android, iOS a PC vyšla bezplatná rubačka Diablo Immortal, která zve všechny hráče do krutého a nebezpečného světa plného nepřátel. V roli jedné ze šesti tříd budete bojovat s kostlivci, ohavnými pavouky i obřími nestvůrami.

Vybrat si můžete například drsného barbara s velkou silou, která mu umožňuje ohánět se dvěma zbraněmi najednou, případně vzít do ruky pořádně velkou a těžkou sekeru. To Nekromant si drží nepřátele dál od těla a spoléhá se na svou schopnost proměnit padlé protivníky v kostlivce.

Ať už si vyberete kohokoliv, tak se s ním ponoříte do zhruba dvacetihodinové příběhové kampaně. Ta se odehrává mezi událostmi her Diablo II: Lord of Destruction a Diablo III. Archanděl Tyrael je považován za mrtvého, ale po zničení Kamenů světa v jejich kusech stále doutnají zbytky odporné a démonické síly, která způsobuje další katastrofy, jež postihují lidi.

Aby toho nebylo málo, tak se jeden z přeživších démonů, Skarn, bývalý Diablův pomocník, rozhodne vybudovat novou armádu pekelných služebníků a shromáždit střepy, které umožní oživit dávné zlo.

Peklo se otevřelo. Odvážíte se vstoupit a zahrát si Diablo Immortal?

V budoucnu do Diabla Immortal dorazí další obsah, který by měl být zdarma stejně jako hra samostatná. Ve hře jsou pochopitelně mikrotransakce. Dle prvních dojmů ale není nutné za hraní platit.

Pokud budete Diablo Immortal hrát na Androidu, musíte mít nainstalovanou alespoň verzi Android 5.0 a váš přístroj by měl disponovat procesorem Snapdragon 660 / Exynos 9611 a lepším, grafickým čipem Adreno 512 / Mali-G62 MP3 a lepším a operační pamětí 2 GB RAM a více. Pro iOS se uvádí iPhone 6S a novější a operační systém iOS 11 a novější.

V současné době jsou hlášeny problémy na telefonech značky Samsung. Vývojáři pracují na opravě.

To na PC je uváděn operační systém Windows 7 a novější, procesor Intel Core i3 nebo AMD FX-8100, grafická karta NVIDIA GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 6850 nebo Intel HD Graphics 530 a operační paměť 4 GB RAM.