Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová hra od českých tvůrců Machinaria se odehrává v úžasném 3D světě z lepenky
25. 5. 2022 13:34 | Michal Burian

Nová hra od českých tvůrců Machinaria se odehrává v úžasném 3D světě z lepenky

Příznivci příběhových her a tvorby nezávislého brněnského studia Amanita Design by měli zbystřit. Tvůrci krásných a rozmanitých her jako Chuchel, Samorost, Botanicula a Machinarium představili nový titul. Jmenuje se Phonopolis a jde o dystopickou příběhovou adventuru v netradičním světě.

Příběhem hry Phonopolis se prolínají témata jako manipulace nebo individualismus, na což příznivci tvorby Amanity nejsou zvyklí, ale přesto si titul drží typický nadhled a hravost těchto vývojářů.

Zhostíte se role Felixe, nenápadného mladíka, jenž spolu se svými spoluobčany nevědomky čelí velké hrozbě. Autoritářský vůdce města se chystá skrze všudypřítomné ampliony rozeznít absolutní tón a nadobro ovládnout kolektivní mysl všech lidí ve městě. Jen šťastnou náhodou si Felix jako jediný z obyvatel uvědomí, co se může stát, a pokusí se vůdcův plán překazit.

V ručně vyrobeném 3D světě z vlnité lepenky na vás bude čekat pestrá škála hravých hlavolamů a hádanek a tradiční animace připomínající klasické animované filmy.

Jedinou potíží jsou oznámené platformy. Tým Amanita Design svou novou hru v současné době potvrdil pouze pro počítače s operačními systémy Windows a macOS, ale avizuje, že vyjde i na další platformy. Jaké a kdy? To zatím nevíme.

Chytré telefony a tablety s Androidem a iOS rozhodně nejsou vyloučeny, protože si na nich můžete zahrát některé z předchozích projektů Amanity, doporučujeme Machinarium, Botanicula, Samorost 3 a Chuchel. Pokud hrajete ještě na počítači a nebojíte se, tak se podívejte na hororovou plošinovku Creaks a na hororovou adventuru Happy Game.

Nová hra od českých tvůrců Machinaria se odehrává v úžasném 3D světě z lepenky