Pozadí stránky
Pozadí stránky

Ve strategii Rise of Cultures vedete svou civilizaci přes staletí
15. 5. 2022 10:02 | Michal Burian

Ve strategii Rise of Cultures vedete svou civilizaci přes staletí

Příznivci her Rise of Kingdoms, Northgard a The Settlers si do svých chytrých telefonů a tabletů mohou nainstalovat další strategii, která nestaví válčení na první místo. Místo toho si v Rise of Cultures užijete budování své vlastní říše, budete postupně rozšiřovat své území, obchodovat s ostatními civilizacemi a když bude potřeba, tak bojovat. Nikoliv ale proti jiným hráčům, nýbrž proti umělé inteligenci. Příjemným bonusem jsou české titulky.

Rise of Cultures je bezplatná hra pro Android a iOS. Nejprve si vyberete civilizaci a z té postupnými krůčky přes jednotlivá staletí vybudujete světovou velmoc. Přitom můžete objevovat tradice tajemného Egypta společně s Kleopatrou, s Einsteinem vymýšlet nové technologie a vědecké objevy, které posunou vaše město dál, stejně tak bojovat po boku samotného Caesara.

Ve strategii Rise of Cultures vedete svou civilizaci přes staletí

Je pouze na vás, jakým způsobem budete svou říši rozšiřovat. Nejlepší je ale jít na to hezky pomalu, nejprve těžit suroviny a vyrábět potřebné zboží. Mezitím uzavírat spojenectví a udržovat dobré vztahy se sousedními civilizacemi. Přebytečné zboží a suroviny prodávat a kupovat potřebnější produkty. Zahájit výzkum nových technologií a vynálezů… Možností je zkrátka celá řada a jen občas vám hra bude házet virtuální klacky pod nohy, ale to se jí dá odpustit, když si vezmete, že je zdarma. A navíc obsahuje české titulky.

Tohle vše a mnohem víc si užijete z ptačí perspektivy. Více na kartě hry, kde najdete i odkazy na stažení pro Android a iOS.