Pozadí stránky
Pozadí stránky

Deníček fotra aneb když dítě vychovává táta
22. 6. 2017 14:48 | Patricie Kolohnátková

Deníček fotra aneb když dítě vychovává táta

Chcete vědět, jaké to je, když se vám narodí potomek? Nebo jak prožívá těhotenství chlap? A jak to dopadne, když se do práce vrací máma a doma na „dovolené” zůstane otec? O tom všem, navíc s humorem jemu vlastním, vypráví autor Dominik Landsman ve své populární audioknize Deníček moderního fotra. Chcete se zasmát? Tohle dílo je přesně pro vás!

Celý příběh Dominika Landsmana začal původně na blogu. Na psaní se vrhl v momentě, kdy zůstal doma se svým malým synem Čeňkem. Pro rodinu Landsmanových to tehdy byla logická volba, protože zatímco jeho žena Nataša měla práci, Dominik v době partnerčina těhotenství o tu svoji přišel.

Deníček moderního fotra tak líčí všechny peripetie, se kterými si obvykle musí poradit ženy, ale chlapskýma očima. A protože to poslední, co by Landsmanovi chybělo, je humor, můžeme zaručit, že smát se budete zcela určitě. Dominik vypráví o běžných situacích - když mu Nataša oznámí, že otěhotněla, o těhotenských náladách i zapíjení syna.

Podívejte se na Daniela Landsmana v Show Jana Krause.

Pak to ale přijde, Čeněk totiž přichází domů. V ten moment nastává maraton permanentního nevyspání, dětského pláče, přebalování a později i lezení, rozbíjení, přikrmování, plavání i dalších legrácek, kterými si čerství rodiče procházejí. Jednou z nejvtipnějších je kapitola, ve které se autor vžije do mysli svého zatím nemluvícího potomka a formou deníku se pokusí zrekapitulovat jeho den. Vtipných momentů je v knize ale přehršel. Když ji budete poslouchat, jistě si vzpomenete na nejeden moment z prvních krůčků i výchovy svého vlastního dítěte.

Držitel titulu Blogger roku Dominik Landsman svěřil načtení své knižní prvotiny hercovi a dabérovi Filipu Švarcovi. Jeho ironický, na první poslech rozpoznatelný projev, možná znáte z dabingů filmů Kung Fu Panda, Iron Man, Jurský park nebo Avengers nebo z celé řady televizních seriálů. A upřímně, Švarcův hlas ironickému Landsmanovu humoru sedí jako zadek na hrnec, a celé dílko tak dovádí ještě do o trochu vyššího levelu, než jaký si drží kniha.

Na závěr tu ale máme jedno malé varování. Pokud vlastní potomky zatím nevlastníte, poslouchejte nebo čtěte Deníček moderního fotra jen na vlastní nebezpečí. Po velmi sugestivním popisu Dominika Landsmana by se vám totiž mohlo stát, že děti nebude ještě hodně dlouhou dobu chtít ani vidět. Vám všem ostatním přejeme královský poslech!