Pozadí stránky
Pozadí stránky

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %
18. 6. 2018 9:19 | Patricie Kolohnátková

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Skvělý britský autor Tim Weaver se už za pár dní vrací, aby Čechům představil thriller Údolí mrtvých. E-kniha vychází 19. června a do té doby si ji můžete předobjednat, a to hned se slevou 30 %, tedy jen za 139 Kč. A abyste neřekli, že vás okrádáme o další zážitky se soukromým detektivem a ohromným sympaťákem Davidem Rakerem, připravili jsme pro vás ještě větší slevu i na všechny další tituly, které v sérii najdete. Ty totiž nyní pořídíte dokonce o 40 % levněji! Zbývá si jenom vybrat román, který vás podle děje zaujme nejvíc.

Dobrá zpráva ale je, že s Timem Weaverem se úplně vedle nestrefíte nikdy. Pokud tedy hledáte thriller, který se neodehrává na severu Evropy a který vás chytne od první do poslední stránky, garantujeme vám, že Weaver je sázkou na jistotu.

Údolí mrtvých

Série: David Raker, 2. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: Zatím bez hodnocení

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Absolutní novinka, která vychází za pár dní, se jmenuje Údolí mrtvých. Na úvod ale ještě trochu odbočíme, vydavatelství Mystery Press totiž sérii s vyšetřovatelem Davidem Rakerem v Česku nevydávalo chronologicky, nýbrž začalo až čtvrtým dílem a teprve teď se k českému překladu postupně dostávají úvodní díly celé série.

Údolí mrtvých je druhý díl a seznamuje nás se sedmnáctiletou Megan Carverovou. Tu byste asi označili jako šprtku, na vysvědčení má vždycky jen jedničky, na nikoho se nikdy křivě nepodívá a pro rodinu je doslova chloubou. Jenomže najednou zmizí z domova a nikdo nechápe proč.

Případu se ujímá David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, a zmizení Megan ho zavádí do míst, kam byste radši nechodili. Krom obřího klubka lží, co musí rozmotat, se dostává i do lesa na okraji města, kde před nějakým časem kraloval sériový vrah a jemuž nikdo z místních neřekne jinak než Údolí mrtvých.

Hon na mrtvého

Série: David Raker, 1. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: 85 %

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Skvělá prvotina z pera novináře a spisovatele Tima Weavera, to je Hon na mrtvého. S prvotinami je často potíž, že ještě autor nemá tak přesně vyprofilovaného hlavního hrdinu, třeba Jo Nesbø a celá řada dalších by o tom mohli vyprávět. Tim Weaver a jeho soukromý detektiv David Raker jsou ale naprosto jinou pohádkou.

Alex Towne zmizel před šesti lety, jeho tělo se našlo před rokem. Jenže před měsícem ho Alexova matka Mary Towneová viděla na ulici a nic nezabírá na Davida Rakera líp než ženské slzy. Protože se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, na nabídku, aby se do případu zapojil, nakonec kývne.

Už záhy by si ale za své rozhodnutí nejradši pořádně nafackoval. Jednak je jasné, že díky nalezené mrtvole vyšetřování nikam nedospěje, jednak začíná v Alexově minulosti nacházet jednu temnější komnatu než druhou. Raker tak brzy zjistí, že člověka můžou potkat i mnohem horší věci, než je smrt.

Není cesty zpět

Série: David Raker, 4. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: 85 %

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Emily Kaneová se vydává za svojí sestrou Carrie a její rodinou, aby si spolu užili příjemnou večeři. Jaké je ale její překvapení, když dorazí k domu s dokořán otevřenými dveřmi. Uvnitř se na plotně vaří večeře a běží televize, potíž je ale v tom, že v domě není ani Carrie, ani její manžel se dvěma dcerami.

Když už policie moc dlouho přešlapuje na místě a s případem se nedokáže posunout ani o píď, obrací se Emily na svého přítele Davida Rakera. Jak to tak ale vypadá, Raker tentokrát bude mít proti sobě velmi schopného soupeře, který udělá cokoliv, aby se na dávná tajemství i celou rodinu Carrie jednou provždy zapomnělo.

Bez slitování

Série: David Raker, 5. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: 81 %

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Když zamíří policista Leonard Franks do důchodu, s manželkou Ellie se rozhodnout, že se na shon a hluk Londýna mohou jednou provždy vykašlat a odstěhují se do kraje vřesovišť Dartmooru na jihozápadě Anglie. Vše zpočátku vypadá jako dokonalá idyla, jenomže jednoho dne jde Leonard před dům pro dřevo na topení a už se nevrátí.

O Leonardovi Franksovi nikdo neslyšel ani následujících devět měsíců a policie je na mrtvém bodě. I proto do případu vstupuje superhrdina David Raker. Jeho protivníky budou opět lži a také zlořádové těžkého kalibru, nebyl by to ale David, aby té záhadě nakonec nepřišel na kloub.

Němé oběti

Série: David Raker, 6. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: 82 %

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Říká se, že každý policajt má svůj „pomníček”, tedy případ, který se mu dostal pod kůži a který, ač se snažil sebevíc, prostě nedokázal vyřešit. Colm Healy z londýnské Metropolitní policie  o tom ví své - už řady let ho pronásleduje případ brutální vraždy matky s osmiletými dvojčaty. Nejen, že ho nedokázal vyřešit, ale ještě mu zlikvidoval kariéru i osobní život.

Jedním z mála přátel, co Colmovi zůstali, je specialista na pátrání po zmizelých osobách David Raker. Ten se jednoho dne rozhodne, že už se na svého kamaráda nemůže takhle dívat, a pustí se s ním znovu do pátrání, aby se případ pokusili vyřešit. To ale nevědí, že vrah sleduje každý jejich krok a jen čeká na příležitost, aby spolu s nimi mohl pohřbít i poslední důkazy svých vražd.

Zlomené srdce

Série: David Raker, 7. díl

Hodnocení na DatabázeKnihe.cz: 92 %

Britský král thrillerů Tim Weaver se slevou 40 %

Nejlepší hodnocení od čtenářů na serveru Databáze knih získal zatím poslední příběh se soukromým vyšetřovatelem Davidem Rakerem s názvem Zlomené srdce. Předmětem Rakerova zájmu je tentokrát bývalá herečka Lynda Korinová. Ta jednoho dne ve svém autě odjede na opuštěnou vyhlídku na pobřeží, zaparkuje auto, zahodí klíčky a prostě zmizí.

Při pátrání po ní David Raker zjistí, že jejímu činu předcházelo procházení manželovy pozůstalosti. Je jasné, že tam musela objevit něco zcela zásadního, aby se rozhodla opustit vše, co milovala a na čem jí záleží. Je ještě živá a pokud ano, najde ji David Raker dřív, než bude pozdě?