Pozadí stránky
Pozadí stránky

Začal Cyber Week a s ním i slevy na desítky mobilních her!
22. 11. 2017 11:50 | Martin Havlíček

Začal Cyber Week a s ním i slevy na desítky mobilních her!

Akce již skončila.

Po slevovém šílenstvím Black Friday, které už si do svých kalendářů zapisují i české obchody, si do Česka našel cestu i fenomén Cyber Week. Jde o týden trvající slevové akce v online obchodech. U nás běží například na Google Play.

U více než dvaceti her došlo k dočasnému snížení ceny o desítky procent. Dvacet, padesát, ale výjimkou nejsou ani osmdesátiprocentní slevy. Ve většině případů jde o prémiové hry, které se nedají stáhnout zdarma. Místo stovek za ně nyní zaplatíte jen pár desítek korun.

Do jakých her si vyplatí investovat? Máme pro vás tipy na hry, u kterých rozhodně nebudete své investice litovat.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Monument Valley

Cena: 34 Kč (místo 110 Kč)

Nedávno jsme představovali druhý díl, ale neprohloupíte ani nákupem „jedničky“. Monument Valley je nádherně zpracovaný puzzle s „perspektivními hrátkami“. Vaším úkolem je dovést postavu k cíli a to tak, že přeskládáte můstky, schůdky a plošiny do spletitých cest. Z obrázků se to může jevit složitě, ale jednou z největších předností hry je vedle originality a krásného zpracování také dokonale vyvážená obtížnost.

Mini Metro

Cena: 20 Kč (místo 120 Kč)

Mini Metro nás naučilo obdivu k práci dopravního podniku. Abyste rozuměli: v této logické hříčce se stanete plánovačem městské podzemky, která musí bryskně reagovat na vzrůstající počet obyvatel metropole. Trasy je potřeba plánovat tak, aby vagony nezely prázdnotou a aby v žádné stanici nedocházelo k dlouhým prostojům mezi jednotlivými vlaky. Jakmile uděláte chybu, stanice se začnou přeplňovat a pokud rychle nezareagujete, dojde k dopravnímu kolapsu.

Chameleon Run

Cena: 27 Kč (místo 60 Kč)

Hra oceněná společností Apple jako jedna z nejlepších aplikací roku je výtvorem pražského slovenského vývojáře Jána Ilavského. Je to svižný runner; panáček peláší obrovskou rychlostí kupředu na děravé trati. Na vás je nejen zařídit (pomocí dobře načasovaných skoků), aby se nepropadl nebo nenarazil, ale musíte si také hlídat, aby měl stejnou barvu jako plošina, jíž se momentálně dotýká. Odtud ten „chameleon“ v názvu.

Framed

Cena: 27 Kč (místo 95 Kč)

Framed je komiks, co ožil. Každé okénko vypráví krátký úsek příběhu a vy se musíte postarat o to, aby měl šťastný konec. Je zkrátka zapotřebí přeskupit jednotlivá políčka tak, aby hrdina vyvázl bez úhony. Zpočátku stačí jen prohodit pořadí dvou, tří okének, ale jakmile příběh trochu postoupí, budete políčka prohazovat, otáčet, no zkrátka budete mít co dělat, abyste se v komiksu sami neztratili.

Another World

Cena: 24 Kč (místo 110 Kč)

A na konec klasika! Another World je hrou z počátku devadesátých let. Díky nad časovému zpracování nepůsobí staře ani třicet let po prvním vydání. Vypráví příběh mladého vědce, který se nedopatřením teleportuje na mimozemskou planetu. Snad neprozradíme mnoho, když řekneme, že jej tu nečeká zrovna přátelské přivítání. Nakonec ale najde v „jiném světě“ i spojence. Je to hra náročná, často se nechová férově, ale zážitek stojí za to.