Pozadí stránky
Pozadí stránky

Omrzeli vás pokémoni? A co takhle zombie?
8. 9. 2017 13:45 | Martin Havlíček

Omrzeli vás pokémoni? A co takhle zombie?

Pokémon GO stále láká každý měsíc miliony hráčů, ale přiznejme si – chytání roztodivných příšerek není zábavou pro každého. Nejde však o jedinou hru, co využívá systému rozšířené reality. Prolínání světů skutečného a virtuálního se dá použít i ve hrách jiných žánrů. Producenti seriálu Živí mrtví na tomto systému například vystavěli akční hru o přežití.

V The Walking Dead: Our World nebudete narážet na roztomilé postavičky. Místo nich vás čekají nemrtví všude, kam se perspektivou svého mobilního foťáku podíváte. Je to klasická střílečka, jakých jsou na mobilech stovky, jen s tím rozdílem, že děj této hry není zasazen do virtuálního světa, ale odehrává se ve vašem městě, ve vaší obci, zkrátka všude kolem vás. Naštěstí kromě všudypřítomných zombií budete ve vašem okolí nacházet i zbraně a pomoc v podobě hrdinů ze seriálu.

Hrané video nabízí demonstraci, jak by celá hra měla vypadat. Doufejme, že se vývojářům podaří vyřešit typické problémy technologie rozšířené reality, jako je nepřesné zobrazování objektů do prostředí, aby nic nestálo v cestě adrenalinovému zážitku. The Walking Dead: Our World je stále ve vývoji, ale dočkat bychom se měli už brzy. Vyjdou verze pro iOS i Android.