Pozadí stránky
Pozadí stránky

Konečně! Jedna z nejlepších mobilních her tohoto roku míří na Android
3. 11. 2017 12:52 | Martin Havlíček

Konečně! Jedna z nejlepších mobilních her tohoto roku míří na Android

Ani jsme nemuseli dávat do titulku její název. Všichni, kdo se jen trochu zajímají o mobilní hry, z obrázku poznali, že je řeč o Monument Valley II. A všichni, kdo si ji zahráli na iPhonu nebo iPadu, kde vyšla už před několika měsíci, jistě s tvrzením o nejlepší hře souhlasí.

Monument Valley se těžko popisuje, to se musí vidět! Je to puzzle hra zasazená do nádherného světa plného věžiček, mostů a nekonečných schůdků. Hlavně ale architektonických paradoxů. Veškeré hádanky zasazené do prostředí jsou založeny na perspektivních hrátkách. Takových, jaké známe z kreseb M. C. Eschera nebo z kapitol o zraku z učebnic biologie. Smyslem hry je dovést hrdinku ke dveřím. Nejprve je ale zapotřebí přestavět pohyblivé prvky levelu tak, aby vytvořily cestičku. Logika jde stranou, musíte se naučit vnímat jinak.

Od prvního dílu přibylo pár nových triků, ale v jádru jsou si hry dost podobné. Hlavní hrdince také nově sekunduje dcera. V některých levelech dokonce ovládáte obě naráz; navádíte je tak, aby si vzájemně pomáhaly. Škoda jen, že takových levelů není ve hře víc. To je jedna z mála věcí, co můžeme hře vytknout. Druhá výtka by směřovala k absenci verze pro Android, ale nakonec si ji můžeme odpustit, protože Monument Valley II pro Android vyjde 6. listopadu!