Pozadí stránky
Pozadí stránky

Na mobilech se vrátíme na proslulý Monkey Island
12. 7. 2023 18:46 | Michal Burian

Na mobilech se vrátíme na proslulý Monkey Island

Příznivci dobrodružných her jistě znají sérii Monkey Island, která sleduje neštěstí nešťastného Guybrushe Threepwooda, který se snaží stát se nejznámějším pirátem v Karibiku, porazit plány zlého nemrtvého piráta LeChucka a získat srdce guvernérky Elaine Marleyové. První hra vyšla už v roce 1990. Po 23 letech a několika zajímavých hrách nedokázal hlavní hrdina odhalit tajemství Opičího ostrova. Dobrou zprávou je, že se o to znovu pokusí, tentokrát v Return to Monkey Island.

Hra Return to Monkey Island původně vyšla loni s velkým ohlasem na PC a Nintendo Switch, poté byla k dispozici také na konzolích PlayStation a Xbox. Nyní se dostane na Android a iOS. Konkrétně 27. července. Předběžné registrace na Google Play a App Store by měly být již zapnuty.

Je to už mnoho let, co se Guybrush Threepwood naposledy utkal v souboji se svou nemesis, zombie pirátem LeChuckem. Jeho pravá láska, Elaine Marleyová, se odvrátila od vládnutí a sám Guybrush je unášen a nenaplněn, protože nikdy neodhalil tajemství Opičího ostrova. Hipíci, mladí pirátští vůdci v čele s kapitánem Madisonem odstavili od moci starou gardu, Melee Island se změnil k horšímu a proslulý obchodník Stan byl uvězněn za zločiny.

Návrat point’n click dobrodružství vám umožní se setkat se starými přáteli a novými tvářemi na známých ostrovech, které jsou nyní pod nebezpečným novým vedením. Také se vydáte na širé moře a prozkoumáte nové a naznáme, zatímco se budete snažit dostat z těžkých problémů. Chytré hádanky, bizarní situace a zničující riposty jsou to jediné, co stojí mezi Guybrushem a slávou.

Na mobilech se vrátíme na proslulý Monkey Island