Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní akce Just Cause po herních testech zrušena
6. 7. 2023 14:14 | Michal Burian

Mobilní akce Just Cause po herních testech zrušena

Mobilní akci Just Cause si nezahrajeme. Společnost Square Enix bezplatnou hru založenou na známé sérii pro počítače a konzole zrušila. Důvody tohoto rozhodnutí vysvětleny nebyly, ale ve vývoji byla čtyři roky a za tu dobu ji postihl nejeden odklad. Spuštěna byla pouze ve vybraných asijských regionech. Od místních hráčům pravděpodobně neobdržela pozitivní zpětnou vazbu.

„S velkým zármutkem oznamujeme ukončení vývoje Just Cause Mobile,“ napsala Anne-Lou Grosbois-Favrea, globální vedoucí značky Just Cause. Hra již není dostupná v online obchodech a její podpora byla oficiálně ukončena. „Nikdy není snadné něco takového oznámit. Zvláště našim fanouškům, kteří na vydání čekali. Upřímně si vážíme podpory, kterou jste nám poskytli,“ dodala manažerka.

Z internetu bohužel byly odstraněny i oficiální trailery a gameplay videa. Vystačit si tak musíme s popiskem. Just Cause Mobile mělo nabídnout akční dobrodružství v rozsáhlém otevřeném světě pro jednoho hráče v příběhové kampani i chaotické bitvy ve více hráčích v multiplayeru. Měli jsme dostat možnost vytvořit si vlastního nájemného žoldáka a s ním se pustit do nelehké mise.

V Just Cause Mobile mělo být připraveno třicet různorodých misí a bohatý arzenál všelijakých zbraní. Samotná hratelnost se podobala jiným izometrickým mobilním střílečkám. Levá strana obrazovky sloužila k pohybu, zatímco pravá strana ke střelbě a používání předmětů, jako jsou granáty.

V duchu série měly být mapy plné zničitelných a vybuchujících objektů, které měly umožnit hráčům způsobit na nepřátelských základnách spoušť a chaos. Už tak výbušnou hratelnost zpestřovala možnost používat hák s kotvou pro přitahování k objektům, padák a wingsuit, díky němuž jste se měli vznášet nad zemí jako Batman. Také tady měla být možnost chopit se řízení tanku, případně pilotovat vrtulník a způsobit ještě větší chaos na bojišti.

Mobilní akce Just Cause po herních testech zrušena