Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová sociální síť Facebooku a Instagramu ve stylu Twitteru nalákala už 70 milionů lidí
7. 7. 2023 21:37 | Michal Burian

Nová sociální síť Facebooku a Instagramu ve stylu Twitteru nalákala už 70 milionů lidí

Twitter má vážnou konkurenci. Společnost Meta Platforms, která provozuje velmi oblíbené sociální sítě a aplikace Facebook, Instagram, WhatsApp a Messenger, spustila Threads. Tento název lze do češtiny přeložit jako Vlákna.

Zájem o novou službu je obrovský, za první dvě hodiny zaznamenala 2 miliony registraci, 5 milionů registrací za čtyři hodiny a 10 milionů registrací za prvních sedm hodin, pochlubil se Mark Zuckerberg, generální ředitel Meta Platforms na svém novém profilu. Dnes, dva dny po spuštění, má už 70 milionů registrací.

Threads vypadají velmi podobě jako Twitter, mají stejné zaměření, velmi podobné funkce a také omezení. Stejně jako Twitter jsou Threads zaměřena na text, ale oproti druhé sociální síti do jednoho příspěvku lze napsat 500 znaků. Příspěvky mohou obsahovat fotografie i videa.

Threads jsou propojena s Instagramem a k registraci vyžadují účet na Instagramu. Novou platformu má Instagram pod sebou a jeho šéf Adam Mosseri přiznal, že po problémech, které na Twitteru způsobilo chaotické vedení Elona Muska, viděli příležitost vytvořit něco nového, co zaujme komunitu.

„Threads jsou místem, kde se setkávají komunity a diskutují o všem, od témat, která vás dnes zajímají, až po to, co bude trendy zítra. Ať už vás zajímá cokoli, můžete sledovat své oblíbené tvůrce a další, kteří mají rádi stejné věci, a přímo se s nimi spojit – nebo si vybudovat vlastní věrné příznivce a podělit se o své nápady, názory a kreativitu se světem,“ popisuje společnost Meta svou novou platformu.

Threads jsou dostupná přes prohlížeč a aplikace pro mobily/tablety s operačními systémy Android a iOS. Zatím ale není nová sociální síť dostupná v Evropě. Je to kvůli složitostem spojených s dodržováním některých zákonů, které vstoupí v platnost příští rok. Má jít zejména o sběr dat o uživatelích a jejich následné využívání. V Evropě má ke spuštění dojít brzy.

Nová sociální síť Facebooku a Instagramu ve stylu Twitteru nalákala už 70 milionů lidí