Pozadí stránky
Pozadí stránky

Neuvěříte, že je to mobilní hra! Z Asie přichází Black Desert Mobile
21. 8. 2017 16:00 | Martin Havlíček

Neuvěříte, že je to mobilní hra! Z Asie přichází Black Desert Mobile

Nevíme, kdy přesně vyjde. Nevíme, na jakých platformách, tedy jestli na Androidu nebo na iOS. Netušíme, kolik bude stát. A nejsme si ani jisti tím, zda se ji dočkáme v Evropě. Přesto se hra Black Desert Mobile vyšvihla na náš žebříček nejočekávanějších her. Stačilo k tomu málo – jen půlminutový trailer. Když si video přehrajete, pochopíte proč.

Může vůbec takhle vypadat mobilní hra? Vždyť tak detailní grafikou se nemohou pochlubit ani některé vysokorozpočtové hry z počítače a herních konzolí. Pokud by šlo o nějakou „anonymní“ čínskou hru, tak bychom hovořili o podvrhu, ale korejským vývojářům ze studia Pearl Abyss věříme.

Ostatně mají za sebou už počítačovou verzi Black Desert Online, který vyniká mimo jiné fantastickým technickým zpracováním. Jen editor postavy vás v této online hře dokáže díky své propracovanosti zaměstnat na několik hodin. Další (bez přehánění) stovky hodin skýtá samotná herní náplň. Mobilní verze, zdá se, půjde v duchu svého předchůdce. Ostatně v traileru vidíme postavy kácet stromy, těžit nerostné suroviny, lovit i rybařit. Nejpůsobivější záběry má ovšem na svědomí boj.

Doufejme, že se brzy dočkáme nějakých konkrétní informací. Z půl minuty dlouhého videa se toho moc vyčíst nedá.