Pozadí stránky
Pozadí stránky

Vývojáři Pokémon GO představili hru z basketbalového prostředí
30. 6. 2022 20:24 | Pavel Kurfürst

Vývojáři Pokémon GO představili hru z basketbalového prostředí

Pokémon GO, Ingress, Pikmin Bloom. To vše jsou hry ze studia Niantic a společný mají jeden důležitý faktor, díky kterémuž si je hráči oblíbili – spojují reálný život s videohrou. Postupu totiž dosahujete navštěvováním míst ve světě kolem vás, scházením se s jinými hráči a vzájemnou spoluprací. V tomto odvětví se rovněž točí velké peníze, třeba Pokémon GO už za dobu své existence vydělal přes 6 miliard dolarů, což je v přepočtu více než 141 miliard korun. I to určitě motivovalo vývojáře k práci na novém titulu.

Tentokrát se od kreslených zvířátek přesouváme do sportovního odvětví. S NBA All-World, jak se nová hra jmenuje, se vrhneme do basketbalového světa. Příliš informací nám vývojáři neodhalili, přesto jsme schopni říct, jak budou vypadat alespoň základní charakteristiky hry. Klasicky budeme obsazovat lokace, objevovat nová místa a bojovat s jinými hráči. Rovněž bude možné přidělit postavě oblečky, které dokonce zlepší její statistiky.

„Běžte ven, obujte se do bot současných hvězd NBA a bojujte s nejlepšími hráči z celého světa. Procházejte svou čtvrť při hraní miniher a staňte se králem hřiště. Hledejte tenisky a další vybavení pro lepší styl a výkonnost vašeho týmu. Reprezentujte místo, ze kterého pocházíte, spolu s nejlepšími hráči světa,“ popisuje studio nadcházející titul.

Konkrétní informace o hře zatím nemáme, budou nám ale zřejmě prozrazeny později. Stejně tak nedokážeme říct, které datum si máte zapsat do kalendáře jako den vydání, prý to ale bude brzy.