Pozadí stránky
Pozadí stránky

Vydání mobilní hry ze světa Harryho Pottera je na spadnutí. Podívejte se na ukázku!
6. 3. 2018 10:13 | Martin Havlíček

Vydání mobilní hry ze světa Harryho Pottera je na spadnutí. Podívejte se na ukázku!

Zatímco konzolisté a písíčkáři mohou hry s Harry Potterem přehazovat vidlemi, na Google Play a App Store jsme dosud měli v podstatě jen pár dobrodružství ze série LEGO Harry Potter. Nic proti nim. Bradavice postavené z lega skýtají spoustu zábavy, ale přeci jen jde pouze o předělávky počítačových titulů. Prostě nám chybí hra vytvořená mobilům na míru.

To se ale brzy změní. Na letošek jsou naplánovány hned dvě hry ze světa Harryho Pottera. Harry Potter: Wizards Unite od tvůrců Pokémon Go bude využívat technologie rozšířené reality, takže očekávejte další vlnu lidí bloumajících po ulici s mobilem v ruce.

Zato Harry Potter: Hogwarts Mystery představuje klasické RPG. Hlavním hrdinou není Harry, ale vy. Vytvoříte vlastního čaroděje nebo čarodějku a nastoupíte pěkně do prvního ročníku školy čar a kouzel v Bradavicích. Herní náplň sestává z velké míry z výuky. Budete se učit kouzlit (pohyb hůlky se udává tahem prstu po displeji), míchat lektvary, ale také klábosit s dalšími studenty a navazovat virtuální přátelství. Kromě toho budete také odhalovat tajemství a záhady Bradavic.

Díky novému traileru, který obsahuje záběry přímo ze hry, si může každý udělat jasný obrázek o tom, jak bude hra vypadat. A ještě jedna důležitá informace ve videu zazní: Harry Potter: Hogwarts Mystery vychází letos na jaře.