Pozadí stránky
Pozadí stránky

Je libo Ferrari nebo Bugatti? Arkádové závody Asphalt 9 se řítí…
27. 2. 2018 9:36 | Martin Havlíček

Je libo Ferrari nebo Bugatti? Arkádové závody Asphalt 9 se řítí…

Asphalt patří k nejznámějším a nejstarším mobilním herním sériím. První díl jsme hráli ještě na Nokii N-Gage před skoro patnácti lety. V těchto dnech vychází už devátý díl a je to velká událost. Přeci jen osmička vyšla v roce 2013!

Výpočetní výkon chytrých mobilů za těch pár let výrazně narostl a na grafice Asphalt 9 je to znát. Taková hra by neudělala ostudu ani na moderních herních konzolích. Nemáme na mysli jen věrohodné zpracování aut, ale detaily jako prach za koly, jiskry nebo třeba technologie HDR.

Pokud jde o náplň a vůbec hratelnost, je novinka věrná svým předchůdcům. Asphalt není realistickou závodní simulací, ale divokou závodní arkádou. Auta poháněná nitrem proplouvají silnicemi v rychlostech blížících se 400 km/h, bourají, driftují a někdy dokonce dělají salta.

Přesto by se pár novinek našlo. Nejvíce zvědaví jsme na předělané ovládání. Zmínku si zaslouží ale především široké možnosti úpravy vozidel. V editoru vozů můžete opravdu popustit uzdu své fantazii a přizpůsobit si auto podle svého vkusu. Vozů je ve hře přes 50 a je to jedna legenda vedle druhé. Ferrari, Bugatti, McLaren… Jen si vybrat!

Ale nejdříve si musíme počkat. V tuto chvíli se hra testuje na Filipínách, ale dá se očekávat, že během několika týdnů bude hra ke stažení i u nás. Dáme vám vědět!