Pozadí stránky
Pozadí stránky

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!
9. 1. 2018 13:50 | Martin Havlíček

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Všimli jste si? Ve fitku je najednou mnohem víc cvičenců a vsadíme se, že kdyby se dělala nějaká statistika toho, co lidé v lednu nakupují, v průměrném spotřebním košíku by určitě bylo mnohem méně sladkostí a více zdravých potravin než obvykle. Není se čemu divit. Začal nový rok a lidé se snaží splnit předsevzetí, ke kterým se slavnostně zavázali nad sklenkou sektu. Málokomu však to cvičení, zdravé stravování nebo učení se novým věcem vydrží déle než několik týdnů. Proto jsme se vytvořili speciální sekci a naplnili ji aplikacemi, které vám mohou ve vašem snažení pomoci.

Chci…

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Jíst zdravěji – Fit Recepty

Zdravé jídlo, to nejsou jen nudné saláty! Zdravý může být i čokoládový muffin, pizza nebo zmrzlina. Jako předmět doličný předkládáme aplikaci Fit Recepty. Najdete tu stovky receptů, a to nejen pro obědy a večeře, kdepak, jsou tu i sekce věnované dezertům, snídaním či nápojům. Velmi oceňujeme, že u receptů jsou kromě postupu krok za krokem a seznamu ingrediencí také nutriční hodnoty. Aplikace je zdarma, avšak v základu získáte přístup jen k (větší) části receptů. Zbytek odemknete aktivací předplatného.

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Být aktivnější – Freeletics Bodyweight

Nemáte čas na posilovnu, protože jste neustále v práci? Nevadí, cviky z Freeletics můžete provádět klidně v kanceláři během obědové pauzy. Žádné speciální náčiní (až na výjimky) nepotřebujete, jelikož cviky jsou navrženy tak, že při nich využíváte váhu vlastního těla. Na výběr je mezi mnoha cvičebními programy. Můžete si vybírat podle náročnosti nebo partie, kterou chcete procvičit.

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Být produktivnější – Forest

Aplikace Forest využívá techniky Pomodoro a herních elementů k tomu, aby vás udržela u práce. Kdykoliv když se potřebujete soustředit na práci nebo na učení, tak zasadíte virtuální sazeničku stromu. Pak už stačí jen když necháte rostlinku růst po předem stanovenou dobu a na konci práce z ní bude statný strom. Pokud ale nakouknete na Facebook nebo se rozptýlíte nějakou mobilní hrou, strom uschne. Podaří se vám vypěstovat celý les?

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Se naučit anglicky – Duolingo

Jazykové kurzy jsou drahé, časově náročné a jistě by se našly i další výmluvy… Lektor Duolingo učí zdarma a zabere vám jen několik minut času denně. Musíte se však učit pravidelně, jinak nikam nepostoupíte. Aplikaci Duolingo využívají miliony lidí po celém světě. Češi se její pomocí učí zejména angličtinu. V kurzu angličtina pro Čechy se naučíte nová slovíčka, bez biflování si vštípíte pravidla anglické gramatiky a dojde i na procvičování výslovnosti.

Vstupte do nového roku úspěšně – s aplikacemi!

Přestat kouřit – Habit Tracker

Habit Tracker můžete využít k odvykání zlozvyků stejně jako k budování zdravých návyků. Funguje jednoduše, a přitom velice efektivně. Nejprve si vyberete ze seznamu předpřipravených závazků, případně si stanovíte cíl vlastní, následně zvolíte, jak často máte danou činnost (ne)dělat a pak už se jen snažíte vytvořit co nejdelší řetěz splněných dní/týdnů/měsíců.