Pozadí stránky
Pozadí stránky

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj
8. 1. 2018 12:19 | Patricie Kolohnátková

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Nový rok je spojený s mnoha předsevzetími. S nimi by vám mohly pomoct bestsellery z oblasti osobního rozvoje, které jsme pro vás vybrali. Rádi byste toho v práci stihli víc a už tam nikdy nezůstávali přesčas? Chcete vědět, jak lépe komunikovat se svým partnerem? Toužíte být ve společnosti jako ryba ve vodě nebo mít víc přátel? Sníte o tom, že jednoho dne napíšete bestseller? Anebo prostě netoužíte po ničem víc, než být jen šťastní? Čtěte dál a vyberte si některý z 5 bestsellerů, které vám pomůžou k lepšímu a spokojenějšímu životu.

Proč muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách

Autor: Allan a Barbara Peasovi

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 78%

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Humorné vyprávění o rozdílech mezi muži a ženami - to je audiokniha Proč muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách. Napsali ji manželé Peasovi a na základě mnoha vědeckých poznatků tu ukazují rozdíly mezi pohlavími.

V dnešní době rovnocennosti se může zdát, že jde o rouhačství, není tomu ale tak. Rovnost totiž není stejnost, jak autoři vysvětlují. Díky pochopení biologických i mentálních rozdílností byste pak měli být schopní lépe pochopit svého partnera nebo přátele opačného pohlaví, a vést tak šťastnější, zdravější a harmoničtější život. Audioknihu načetl herec a dabér Jan Kolařík.

Konec prokrastinace

Autor: Petr Ludwig

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 85%

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Známý český lektor, podnikatel a spisovatel Petr Ludwig ví o prokrastinaci i o tom, jak proti ní bojovat, opravdu hodně. Za svoji kariéru proškolil už 10 000 klientů a vedl také stovky individuálních konzultací.

Ve své knize Konec prokrastinace, kterou si nyní můžete pořídit také v její audioknižní podobě, se nejprve zabývá vědeckými zjištěními, proč některé věci odkládáme, jsme nerozhodní a neefektivní.

Následně ale přechází k praktickým radám: jak se správně motivovat, aby nás práce bavila a naplňovala, a zároveň neunavovala, jak motivovat své okolí nebo jak si nové návyky rychle a jednoduše osvojit.

Nechybí ani tipy, jak si zorganizovat každý den tak, abychom dělali na prvním místě to, co má pro nás opravdový smysl. Konec prokrastinace je zkrátka ideálním titulem pro splnění (nejen) novoročních předsevzetí.

Psychologie ovlivňování

Autor: Vít Prokůpek

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 67%

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Psychologie ovlivňování se nejprve stala bestsellerem jako e-kniha, následně vyšla v tištěné podobě a nyní si ji můžete poslechnout i jako audioknihu. Přináší 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti, dozvíte se tedy, jak to udělat, aby vám na vaše žádosti začalo víc lidí říkat ano.

Autor Vít Prokůpek ale přináší i tipy, jak měnit nepřátele v přátele a stát se oblíbenější, jak rozpoznat manipulaci a jak tyto dovednosti využít nejen v soukromém životě, ale třeba i v obchodu nebo marketingu. Audioknihu čte mladý herec Vítek Martinec.

Šifra mistra bestselleru

Autoři: Jodie Archerová a Matthew L. Jockers

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 68%

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Každý z nás má své oblíbené autory či knihy, co se čtou jedním dechem nebo k nimž se rád vrací. Jsou to často světové bestsellery - trilogie Milénium, Zmizelá, Dívka ve vlaku, ale i romány Stephena Kinga, Dana Browna a mnohých dalších. Vrtalo vám někdy hlavou, jak je možné, že to byly zrovna tyto knihy či spisovatelé, kteří se proslavili?

Autoři e-knihy Šifra mistra bestselleru Jodie Archerové a Matthew L. Jockers se touto otázkou také zabývali, až přišli na odpověď. Našli totiž společné prvky, které v žádném pořádném bestselleru nesmějí chybět. Existuje dokonce počítačový program, co umí zadaný text zanalyzovat a následně vyhodnotit, zda se z románu bestseller stane, anebo ne.

Pokud jste začínajícím autorem, e-kniha Šifra mistra bestselleru vám může nabídnout vodítka, jak svoji prvotinu vyšperkovat. Spíš je ale fascinující studií, jež známé knižní bestsellery ukazuje v úplně novém světle.

Hygge - Prostě šťastný způsob života

Autor: Meik Wiking

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 75%

Bestsellery měsíce: 5 titulů pro osobní rozvoj

Z průzkumů vyplývá, že nejšťastnějším národem světa jsou Dánové. V hlavním městě Kodani mají dokonce Institut pro výzkum štěstí, jehož ředitel Meik Wiking je autorem díla Hygge - Prostě šťastný způsob života. V e-knize, která se stala hitem po celém světě, odhaluje, kde je v tom dánském štěstí zakopán pes.

Sám Meik popisuje Hygge jako pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti.

E-kniha jeplná rad a tipů, jak takového pocitu štěstí dosáhnout i ve chvílích, kdy se zrovna nedíváte na rudé ranní světlo nebo netrávíte čas s přáteli. Hygge - Prostě šťastný způsob života vás zkrátka naučí, co dělat pro to, abyste šli svému štěstí naproti. A co si budeme povídat, mít víc štěstí není na škodu nikdy.