Pozadí stránky
Pozadí stránky

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit
23. 11. 2017 17:41 | Patricie Kolohnátková

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Autor fotografie: Patrick TomassoUnsplash

Večery se už pekelně prodlužují, a to je ten správný čas sednout do hlubokého křesla pod deku a začíst se do zajímavého příběhu. Tady je 5 tipů na bestsellery, které se čtou jedním dechem a kde si vybere úplně každý. Máme něco pro milovníky romantiky, ale i napětí nebo z kraje fantasy, které v telefonu budete mít díky aplikaci O2 Active pro Android i iOS za pár vteřin. Teď už zbývá jen jeden krok: zvolit tu správnou e-knihu, uvařit si hrnek horkého čaje a ponořit se do románového světa!

Radka Třeštíková - Osm

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 74 %

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Nejnovější počin české bestsellerové autorky Radky Třeštíkové se jmenuje Osm. Je to vůbec první detektivka, kterou napsala, a jak je uvedeno v synopsi, začíná koncem a končí úplným začátkem. Na začátku vidíme Míšu, která leží postřelená v bezvědomí v nemocnici. K tomu, aby jí chtěl někdo ublížit, ale přece není žádný důvod, vždyť ji má přece každý rád! Míša se následně probírá, problém ale je, že utrpěla ztrátu paměti. Do nemocnice za ní ale chodí její milý Jenda i celá řada dalších přátel, kteří dělají vše pro to, aby jí pomohli znovu se postavit na nohy a rozpomenout se. Nebo ne?

Michel Bussi - Černé lekníny

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 80 %

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Detektivka a velké impresionistické dílo - to jsou Černé lekníny od francouzského autora Michela Bussiho. Příběh čtenáře zavádí do malebného městečka Givarny, kde na počátku 20. století žil a tvořil impresionistický génius Claude Monet. I když tu postupně pár mrtvých vyplave a i když tu jednu z důležitých postav představuje detektiv, který zločiny vyšetřuje, o klasickou detektivku se nejedná. V Černých leknínech se toho hodně dozvíte o impresionistech nebo o tom, že opakovat chyby se většinou nevyplácí, i když to, že je opakujete, možná ani netušíte. A konec? Ten na 100 % čekat nebudete!

Samuel Bjørk - Sova

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 84 %

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Jasně zářící spisovatelská hvězda z Norska a neméně nadaný hudebník, to je Frode Sander Øien. V bibliografii má knihy 4, pod pseudonymem Samuel Bjørk pak stihl vydat 2 napínavé romány, které už stačily vyjít ve 44 zemích. Prvotinou bylo krimi V lese visí anděl (tu si mj. můžete stáhnout jen za 84 Kč tady), zatím poslední knihou je Sova. Ta na scénu opět přivádí detektivy Holgera Muncha a Miu Krügerovou, kteří dostanou na starosti případ mrtvé sedmnáctileté dívky. Ta je nalezena nedaleko Osla, navíc naaranžována v sovím peří, které evokuje hnízdo. Stopy ale nepřibývají, takže vyšetřování začíná váznout. Jenže pak dostanou vyšetřovatelé průlomové video od neznámého hackera, které situaci dramaticky změní… Sova je propracovaný, mnohovrstevnatý a napínavý příběh, který se čte doslova jedním dechem!

Silene Edgarová - 14-14 Přátelství mezi stoletími

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 84 %

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Hlavními hrdiny jsou 2 třináctiletí kluci Hadrian a Adrien a při svém dospívání zažívají stejné trampoty ať už ve škole, s rodiči, kamarády nebo se zamilovaností. Mají toho společného opravdu hodně krom jedné drobnosti: s Adrianem se potkáváme v roce 2014, zatímco Hadrian žije v roce 1914. Pak ale oba objeví záhadnou schránku, přes kterou si začnou vyměňovat dopisy. Ani jeden z nich nejdřív netuší, že než dojde psaní adresátovi, musí dopis urazit sto let časem, zkrátka si myslí, že píší svým vzdáleným bratrancům. Adrien potom ale zjistí, že Hadrian žije na počátku 20. století, a protože se neúprosně blíží I. světová válka, začíná boj o čas. Při něm svého kamaráda musí varovat a přimět, aby se schoval do bezpečí. Kniha 14-14 Přátelství mezi stoletími byla primárně psaná pro dospívající čtenáře, díky svému lidskému, místy až filozofickému rozměru ale baví i ty, kterým bylo 18 už před lety.

Lee Child, Jeffrey Deaver a další - Povídky z Manhattanu

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 78 %

Bestsellery: 5 tipů na e-knihy, které nebudete umět odložit

Přední američtí tvůrci detektivek a thrillerů jsou sdružení ve spolku Mystery Writers of America. K jeho 70. narozeninám mu nadělili antologii Povídky z Manhattanu, které mají jedno společné, a to je tato honosná newyorská čtvrť. I tady se to ale hemží gaunery a vrahy, a tak jsou tu vloupačky, napadení, znásilnění i vraždy na denním pořádku. A protože do organizace Mystery Writters of America patří třeba i autoři Mary Higgins Clarková, Lee Child nebo Jeffrey Deaver, slibují Povídky z Manhattanu čtení plné napětí, vtipu a důmyslných zločinů. A kniha je také dobrým průvodcem pro všechny, kteří by si rádi čas od času přečetli dobrou detektivku, stále ale tápají, odkud začít.