Pozadí stránky
Pozadí stránky

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže
21. 12. 2017 11:59 | Patricie Kolohnátková

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

Obrázek úvodní: Autor fotografie: Jeremy McKnight,Unsplash

Vánoce se nezadržitelně blíží a času na nákup dárků ubývá. Pokud zrovna přemýšlíte, co mužské části rodiny či přátelům nadělit, zkuste e-knihu. Vybíráme 5 bestsellerů, mezi nimiž nechybí domácí ani zahraniční autoři, ale ani thrillery, detektivky, sci-fi, a pak humor v podobě nového Saturnina. E-kniha je navíc každoročně oblíbeným dárkem a my jsme si jisti, že pokud některou z nich vyberete, obdarovaný muž zklamaný rozhodně nebude. Už jen proto, že se níže uvedených e-knih prodaly tisíce.

5. František Kotleta - Spad

Žánr: Sci-fi

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 84 %

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

Další hit mistra akce, sci-fi a černého humoru Františka Kotlety. Píše se rok 2050 a Praha už není tou zářivou stověžatou matičkou, jak ji znali ještě před pár desítkami let. Podepsaly se na ní války, které nikdo nevyhrál a které její kouzlo naprosto vyhladily. V ruinách přežívá hrstka lidí, jejichž hlavní starostí je získat aspoň něco málo k jídlu. A lidský život má hodnotu menší než pár masových konzerv.

Nebyla by ale Praha Prahou, kdyby i v těch troskách chyběla hospodu. Vlastní ji válečný veterán, plukovník Michálek a najdete tu i jeho stará známé z války - barmanku Alici a pianistu Sama. I když to celé má své mouchy v podobě radiace a neustálých bojůvek, Michálek je celkem spokojený. I proto ho rozladí jeden starý dluh, který se mu vrátí jak bumerang. Protože je ale voják a čestný k tomu, rozhodne se svému slovu dostát, I přesto, že to zahrnuje přechod přes radioaktivní pustinu někde tam, kde bylo dřív Rakousko.

4. Robert Bryndza - Dívka v ledu

Žánr: Detektivka, Thriller

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 84 %

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

První román ze série o inspektorce Erice Fosterové. Zavádí nás do Londýna, kde je nalezena mrtvá mladá dívka. Už brzy se ukáže, že jde o Andreu Douglas-Brownovou, dceru zámožného londýnského miliardáře, který má konexe až do nejvyšších politických pater. I proto je potřeba postupovat obezřetně a hlavně rychle, protože média jsou kriminalistům stále v patách.

K případu je přivolána inspektorka Erika Fosterová, ta ale už záhy začíná narážet. Protože Andreina rodina sice chce vědět, kdo je jejím vrahem, už ale není ochotná ukazovat své špinavé rodinné prádlo, kterého má plné skříně. Jenže vraždy se stejným modem operandi přibývají a jediným klíčem jsou pro Eriku právě tajemství, které rodina Douglas-Brownů ukrývá.

3. Miroslav Macek - Saturnin se vrací

Žánr: Detektivka, Humor

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 56 %

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

Nejslavnější český sluha Saturnin je zpět! Nám, čtenářům ho vrátil bývalý český politik, stomatolog a publicista Miroslav Macek. Krom nevypočitatelného sluhy ožívají v nových příbězích i nesnesitelná teta Kateřina, která pro moudrá přísloví nikdy nechodí daleko, laskavý dědeček se svým novým psím společníkem Neronem, rozmazlený Milouš i nad životem přemítající doktor Vlach. A také strýc František, nový manžel tety Kateřiny. Jaké bude další léto u dědečka?

2. Robert Bryndza - Temné hlubiny

Žánr: Detektivka, Thriller

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 92 %

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

Třetí případ detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové, který se na pulty e-obchodů dostal před pár dny a boří jeden prodejní rekord za druhým! Příběh začíná v momentě, kdy dostane oddělení tip, že v zatopeném lomu na okraji Londýna jsou klíčové důkazy k rozsáhlému případu z oblasti narkotik. Celý tým hned vyráží na místo, jaké je ale jejich překvapení, když krom avizovaných důkazů vytáhnout i kostru dítěte.

Identifikace není složitá a odhalí, že jde o tělo před 26 lety zmizelé sedmileté holčičky Jessicy Collinsové. Vyšetřování Eriku přivádí nejen do rodiny Collinsových, kde musí rozplétat bolestivé okolnosti, ale i k vyšetřovatelce Amandě Bakerové, která měla tehdy případ na starosti a kterou tento „pomníček” od té doby neustále pronásleduje. Postupně navíc vychází najevo, že si někdo mocný nepřeje, aby se případ malé Jessicy vyřešil, a je pro to schopný udělat cokoliv.

1. Samuel Bjørk - Sova

Žánr: Detektivka

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 83 %

5 tipů na e-knižní bestsellery, kterými potěšíte muže

Jasně zářící spisovatelská hvězda z Norska a neméně nadaný hudebník, to je Frode Sander Øien. V bibliografii má knihy 4, pod pseudonymem Samuel Bjørk pak stihl vydat 2 napínavé romány, které už stačily vyjít ve 44 zemích. Prvotinou bylo krimi V lese visí anděl (tu si mj. můžete stáhnout tady), zatím poslední knihou je Sova.

Ta na scénu opět přivádí detektivy Holgera Muncha a Miu Krügerovou, kteří dostanou na starosti případ mrtvé sedmnáctileté dívky. Ta je nalezena nedaleko Osla, navíc naaranžována v sovím peří, které evokuje hnízdo. Stopy ale nepřibývají, takže vyšetřování začíná váznout. Jenže pak dostanou vyšetřovatelé průlomové video od neznámého hackera, které situaci dramaticky změní… Sova je propracovaný, mnohovrstevnatý a napínavý příběh, který se čte doslova jedním dechem!