Pozadí stránky
Pozadí stránky

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy
21. 12. 2017 12:15 | Patricie Kolohnátková

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Úvodní obrázek: Autor fotografie: Ben White, Unsplash

Svátky klidu a míru jsou už za rohem, a protože jsou knihy i e-knihy velmi oblíbeným dárkem, jejich prodej nyní stoupá astronomickou rychlostí. Vybíráme proto 5 bestsellerů, kterými si tento chaotický čas zkrátíte, které ale také můžete věnovat svým něžným polovičkám či kamarádkám. Co třeba zdravá kuchařka, díky níž letos nepřiberete ani deko? Mezi 5 prodejními trháky současnosti ale nechybí ani napětí nebo román s velmi silným příběhem. A než se pustíte do výběru, máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu. E-knihu totiž můžete zakoupit z pohodlí domova, navíc úplně na poslední chvíli, což my, kdo dárky nakupujeme nejlépe 23. a 24. prosince, opravdu oceníme!

5. A. J. Finn - Žena v okně

Žánr: Thriller

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 80 %

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Mrazivý thriller s jednoduchými kulisami, to je Žena v okně. Jeho hlavní hrdinka se jmenuje Anna Foxová a díky svým fóbiím prostě přestala opouštět svůj domov. Tam žije sama, baví se popíjením merlotu, hraním šachů a chatováním na internetu nebo pozorováním sousedů skrz hledáček své zrcadlovky. Vše plyne k všeobecné spokojenosti, Anna se vesele upíjí, až takhle jednou večer zahlédne něco, co vypadá jako minimálně velmi vážná nehoda. Spíš šlo ale o vraždu.

Co má ale Anna za zdmi svého domu dělat? Bude jí s jejími psychickými potížemi policie nebo kdokoliv další věřit? A nešlo přeci jen pouze o noční můru, která ji v rámci opilecké pýchy navštívila? Žena v okně má ženskou hrdinku jako hlavní protagonistku a autor velmi dobře vykresluje její nitro i myšlenkové pochody. Pokud máte rádi Paulu Hawkins nebo Gillian Flynn, po Ženě v okně rozhodně sáhněte!

4. Iva Veselá - Zdravá vánoční kuchařka

Žánr: Kuchařka

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 100 %

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Vánoční svátky se velmi často negativně podepíší na naší figuře, s čímž pak bojujeme týdny či měsíce. A přesně proto připravila sportovní dietoložka a zakladatelka výživové poradny Food Life Iva Veselá Zdravou vánoční kuchařku. Ta nabízí jak recepty na odlehčené štědrovečerní menu, tak i na zdravé vánoční cukroví, a to nejen co se tradicí týče, Veselá totiž zahrnuje i nové trendy. Nechybí tak třeba nepečené raw cukrovinky či zdravé dobroty, na kterých si pochutnávají v zahraničí.

V kuchařce také najdete tipy, jak nahradit potraviny, které zvyšují kalorickou hodnotu, například bílou mouku, rafinovaný cukr nebo jak vybírat tuky a snížit jejich množství. A nechybí ani triky, jak si v kuchyni s přípravou jídel usnadnit život. Kuchařka tak sice obsahuje vánoční recepty, to, co se tu naučíte, ale využijete celý rok. A váš štíhlý pas vám navíc bude opravdu vděčný!

3. Tim Weaver - Zlomené srdce

Žánr: Detektivka, Thriller

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 94 %

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Nejnovější česky vydaný příběh velmi oblíbeného soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Ten se specializuje na hledání zmizelých osob a do hledáčku se mu tentokrát dostane bývalá herečka Lynda Korinová. Ta dojela na pobřežní vyhlídku uprostřed ničeho, nechala tu vůz, zahodila klíčky, a pak se po ní slehla zem.

Postupně rozkrývá labyrint lety zapadaných lží, které Lynda rozkryla před svým zmizením a které na světlo světa vrhají děsivou pravdu. David Raker musí vyřešit otázku, jestli Lynda jen utekla a někde se ukrývá, anebo už není mezi živými. O život ale tentokrát půjde především jemu.

2. Radka Třeštíková - Osm

Žánr: Detektivka, Pro ženy

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 74 %

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Nejnovější počin české bestsellerové autorky Radky Třeštíkové se jmenuje Osm. Je to vůbec první detektivka, kterou napsala, a jak je uvedeno v synopsi, začíná koncem a končí úplným začátkem. Na úvod se tak setkáváme s Míšou, kterou někdo postřelil a ona leží v bezvědomí v nemocnici. K tomu, aby jí chtěl někdo ublížit, ale přece není žádný důvod, vždyť ji má každý rád!

 > Přečtěte si recenzi na našem blogu

Míša se následně probírá, problém ale je, že si nic nepamatuje. Do nemocnice za ní ale chodí její milý Jenda i celá řada dalších přátel, kteří dělají vše pro to, aby jí pomohli znovu se postavit na nohy a rozpomenout se. Nebo ne?

1. S. K. Tremayne - Ledové sestry

Žánr: Thriller, Pro ženy

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 86 %

Bestsellery měsíce: 5 e-knih pro ženy

Když Sarah a Angusovi Moorcroftovým zemře malá Lydie, je to obrovská tragédie. Rok po smrti se s událostí rozhodnou vyrovnat tak, že se i s druhou dcerou, Lydiiným dvojčetem Kirstie, odstěhují na malý ostrov ve Skotsku, který otec zdědil. Kirstie se ale chová čím dál podivněji a nevypočitatelněji, až začne tvrdit, že je ve skutečnosti Lydie a že zemřela Kirstie. Na otázky, co se osudového dne stalo, si Sarah musí odpovědět i přesto, že po odcestování manžela za prací zůstává na ostrově sama pouze se svojí dcerou. Jmenuje se ale Kirstie nebo Lydie?