Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Umění skončit

Umění skončit

Annie Duke


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Audiolibrix
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 328

Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Podle Annie Dukeové máme problém s rozhodnutím ukončit něco neúspěšného, což nás výrazně brzdí.

V knize Umění skončit Dukeová ukazuje, jak se naučit správně ukončovat. Používá příklady elitních sportovců, jako jsou horolezci na Everestu, zakladatelů úspěšných firem jako Stewart Butterfield ze Slacku, nebo umělců typu Davea Chappella.

Vysvětluje, že odchod je klíčový pro úspěch, a nabízí metody, jak rozhodnout, kdy vytrvat, a kdy se vzdát, čímž ušetříte čas, energii a peníze. Naučíte se rozumět paradoxu odchodu, identifikovat síly bránící správnému rozhodnutí o odchodu, a jak lépe rozhodovat na základě očekávané hodnoty a dalších postupů.

Tato kniha je vhodná pro ty, kdo čelí důležitému rozhodnutí nebo životní změně, a pomůže jim udělat ten nejlepší další krok.

Tato brilantní a zábavná kniha dokumentuje hlavní chybu v lidském jednání a rozhodování: předsudky vůči odchodu. Z jejích přesvědčivých příběhů o selháních a rozumných doporučeních jsem se hodně naučil. Vy se poučíte také.

––Daniel Kahneman, nositel Nobelovy ceny za ekonomii a autor bestselleru New York Times č. 1 Myšlení, rychlé a pomalé

Poutavá, důležitá a vědecky podložená kniha Quit je klenot, který vám umožní efektivněji se orientovat ve světě.

––Katy Milkmanová, autorka bestselleru How to Change

Kniha o strategii, která změní pravidla hry, od prvotřídního myslitele v oblasti rizika a rozhodování.

––Shane Parrish, moderátor podcastu The Knowledge Project

Quit je vzácná kniha, která je jak poutavá, tak i oprávněně důležitým přínosem. Pokud jste nikdy předtím nepřemýšleli o odchodu jako o konkurenční výhodě, připravte se na to, že vás osvítí.

––David Epstein, autor bestselleru Range

Málokdy si řeknete: „Tahle kniha mi změnila život.“ Toto je jedna z nich.

––Seth Godin, autor bestselleru Proces

Jedině hráč pokeru mohl napsat tuto klasickou knihu o tom, kdy – a hlavně jak – složit mizerné karty v podnikání, investování, vztazích a životě.

––Ryan Holiday, autor bestselleru New York Times č. 1 Klíčem je klid

Opak velké ctnosti je také ctností. A kniha Quit je dokonalým dialektickým doplňkem knihy Grit. Zapleťte tyto dvě ctnosti do svého charakteru a žijte mnohem spokojenější život.

––Filip Tetlock, autor bestselleru Superprognózy

Každá obchodní škola vyučuje o zakládání nových podniků, ale jen málokterá o jejich ukončení v pravou chvíli. Tato kniha tuto mezeru zaplňuje, a to díky novým brilantním poznatkům a fantastickým příběhům. Nechte všeho, co právě děláte, a začněte číst tuto knihu.

––Richard Thaler, nositel Nobelovy ceny za ekonomii a spoluautor bestselleru Nudge (Šťouch)

Skoncovat s tím, co děláte, není jen umění, je to také věda – a neznám nikoho jiného tak jedinečně vhodného k tomu, aby nás naučil obojímu, jako je Annie Dukeová.

––Brian Christian, spoluautor knihy Algoritmy pro život

Od dob Kennyho Rogerse žádný zkušený vypravěč tak jasně neukázal, jak je důležité vědět, kdy držet a kdy složit karty, ani nepředstavil jasnější strategii, jak určit, kdy je namísto pouhého odchodu čas utéct.

––David McRaney, autor knihy How Minds Change

Tuto knihu nebudete chtít přestat číst, jednak proto, že je to tak obohacující čtení, a také proto, že její lekce jsou tak důležité, užitečné a nezapomenutelné.

––Don A. Moore, autor knihy Perfectly Confident 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma