Pohansko u Břeclavi
Gabriela Dreslerová
Tato e-kniha je dostupná ve formátech:
Dostupnost formátů závisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.
                            Vydavatel: Masarykova univerzita
                            
Vydáno: 2023
                            
Série: Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
                            díl 529
                            
Jazyk: český
                            
Počet stran: 214
                    
Tato monografie zkoumá rozdíly v kvalitě živočišné stravy, které souvisejí se sociální strukturou osídlení, stejně jako s ekonomickou orientací společnosti na Pohansku a v jeho okolí. Osteologické soubory, často označované jako „kuchyňský odpad“, přinášejí nejen důležité informace o spotřebě živočišné potravy, ale odrážejí také povahu chovu hospodářských zvířat. Osteologická studijní oblast Pohansko sestává celkem ze sedmi lokalit, z nichž tři se nacházejí mimo hradiště. Časové spektrum jejich datování sahá od období raného středověku (RS1) do konce velkomoravského období (RS4).
 
                 
                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            