Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Laboratorní vyšetření v klinické praxi

Laboratorní vyšetření v klinické praxi

Pavel Kohout
kolektiv a
Helena Lahoda Brodská


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 400

Monografie kolektivu autorů různých odborností laboratorní, ale i klinické medicíny poskytuje přehled nejčastěji indikovaných laboratorních markerů, jejich patofyziologické konsekvence a klinickou interpretaci – návod, jak rozumět laboratorním výsledkům. Autoři vycházejí ze své dlouholeté reálné laboratorní i klinické praxe.

Text je rozdělen do dvou hlavních částí, obecné a speciální. Obecná část je členěna na krátký popis preanalytické fáze, tedy faktorů, které mohou ovlivnit kvalitu výsledku před vlastním měřením. V následném, hlavním oddílu jsou zpracovány jednotlivé soubory laboratorních vyšetření hematologických, biochemických, sérologických, imunologických a mikrobiologických. Pro přehlednost a lepší srozumitelnost je kniha zpracována formou krátkých textů, tabulek a grafů.

Ve speciální části jsou zmíněné markery interpretovány v rámci komplexních kazuistik.
Publikace je doplněna souborem méně často indikovaných (specializovaných) vyšetření s odkazem, kde a za jakých podmínek jsou tato vyšetření dostupná, přehledem referenčních mezí a ceny (bodové hodnoty) vybraných běžně indikovaných vyšetření.
Publikace je určena pro širokou, především klinickou lékařskou obec, napříč odbornostmi. Je přínosem pro pregraduální i postgraduální studium i mediky. 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma