Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Biomedicínská ergonomie

Biomedicínská ergonomie

Ivan Dylevský


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 168

Text knihy je koncipován jako komplex údajů o konstituci, kognici a komunikaci. Člověk je určen a limitován svými fyzickými parametry – fyzická ergonomie, možnostmi kognice, tj. kapacitou získávání a rychlostí zpracování informací – kognitivní ergonomie, a vlastnostmi organizačních struktur a procesů stojících na základech komunikace – komunikační ergonomie.

Kniha poskytuje úvodní, především biologické a evoluční základy ergonomie. Text je maximálně srozumitelný i pro nebiologické studijní obory. Předpokládá základní znalosti přírodních věd, včetně somatologie, a schopnost dohledávat chybějící vědomosti a zamyslet se nad možnými souvislostmi.

Tomuto záměru odpovídá i formální struktura textu, jeho barevné členění a výběr dokumentace. Synopse představují jakési minimum rozšiřující probírané téma a upozorňující na širší souvislosti specifické problematiky.

Ergonomie se v tomto konceptu stává typickým interdisciplinárním nebo spíše transdisciplinárním oborem. Transdisciplinární povaha dává ergonomii její postavení samostatné vědní disciplíny.

Kniha má bohatou barevnou originální obrazovou dokumentaci.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma