Pozadí stránky
Pozadí stránky

Sedmilhářky, Nesbø i King. Nová várka audioknih se slevou 30 %
12. 4. 2024 7:14 | Patricie Kolohnátková

Sedmilhářky, Nesbø i King. Nová várka audioknih se slevou 30 %

Hledáte únik do fantastických světů a napínavých příběhů? O2 Knihovna pro vás má skvělou nabídku! Vybrané audioknihy pořídíte až do 15. dubna se slevou 30%. Najdete tu bestsellery světových autorů, jako je Lianne Moriarty se skvěle propracovaným příběhem Sedmilhářky, ale i Jo Nesba, Larse Keplera a Stephena Kinga. Nezapomněli jsme ale ani na české autory - nenechte si ujít Michaelu Klevisovou či Vlastimila Vondrušku. Tady je pět zlevněných audioknih, které nás nejvíc bavily.

Oddělovač

SEDMILHÁŘKY

Liane Moriarty

Žánr: Světová literatura, krimi román

Interpret: Tereza Bebarová

Hvězdně obsazený seriál z dílny HBO, ve kterém nechybí Nicole Kidman nebo Reese Witherspoon a který byl oceněný Emmy za nejlepší minisérii roku, jste nejspíš zaznamenali. Sedmilhářky jsou ale také skvělým románem Liane Moriarty o kamarádkách, které se znají ze školky svých dětí a jedna za druhou by snad položily i život. Všechny ale zároveň mají tajemství, která když začnou vyplouvat na povrch, mají sílu zničit nejen je, ale i všechno okolo. Co je jisté, že vás Sedmilhářky budou bavit. Zvlášť ve skvělém podání Terezy Bebarové.

Hodnocení na Databázi knih: 85%

Oddělovač

ŽÍZEŇ

Jo Nesbø

Žánr: Světová literatura, severská krimi

Interpret: David Matásek

Žízeň je jedenáctým případem superhrdiny Harryho Holea. V Norsku roste počet zavražděných žen, které mají dvě věci společné: krátce před svou smrtí si domluvily schůzku na Tinderu a mrtvolám také chybí část krve. Případ je dostatečně bizarní na to, aby se o něj Harry začal zajímat. Protože se ale mezitím odstěhoval z Osla na Holmenkollen a čas mu vyplňuje rodinný život, musí si založit vedle hlavního vyšetřovacího týmu alternativní pátrací skupinu. Kolik žen bude muset ještě zemřít, než vraha vypátrají, vám odvypráví David Matásek.

Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Oddělovač

LAZAR

Lars Kepler

Žánr: Světová literatura, severská krimi, thriller

Interpret: Pavel Rímský

Jeden z nejlepších dílů s detektivem Joonou Linnou se jmenuje Lazar. Původně běžné úmrtí se promění v případ pro vyšetřovatele, když u muže v mrazáku najdou části lidských těl včetně lebky Joonovy manželky Summy. Krátce nato se s policí spojí komisařka z německého Rostocku a chce od nich pomoci s případem sexuálního násilníka, který byl zavražděn v jednom kempu. Souvislost mezi oběma případy se zpočátku zdá jako naprosto nedůležitá, nakonec je ale jasné, že ji není možné ignorovat. V audioknize si pak vychutnáte znělý, hluboký hlas Pavla Rímského.

Hodnocení na Databázi knih: 84 %

Oddělovač

ÚZKOSTI A JEJICH LIDÉ

Fredrik Backman

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Otakar Brousek ml.

Úzkosti a jejich lidé vyprávějí o skupince rukojmích zajatých při prohlídce bytu. Neúspěšný bankovní lupič se uvnitř zamkne s přehnaně nadšeným realitním makléřem, párem, co zbožňuje nakupování v IKEA, jedním potměšilým multimilionářem, smutnou starou paní, těhotnou ženou a ještě s jedním otravným chlápkem. Lupič je nakonec všechny propustí, když ale do bytu vtrhne policie, je prázdný. Následné vyšetřování, které se rozbíhá, má celé záhadě přijít na kloub, svědci ale kupodivu vůbec nespolupracují. O audioknihu se postaral Otakar Brousek mladší.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Oddělovač

POZDĚJI

Stephen King

Žánr: Světová literatura, sci-fi, hororový thriller

Interpret: Michal Zelenka

To nejlepší ze všech světů, jimž Stephen King kraluje, se dostalo do thrilleru říznutého sci-fi a hororem s názvem Později. Hlavní roli dostal dospívající kluk Jamie, který má nadpřirozené schopnosti. Jeho máma mu ale pořád opakuje, že je má před ostatními skrýt. On její příkaz poruší, když se rozhodne spolupracovat s policií při dopadení nebezpečného vraha. Kvůli tomu ale otevře dveře do světa něčemu, co Jamiemu v dalších letech nedá spát. Jestli se je podaří zavřít, vám prozradí Michal Zelenka, který dostal audioknihu na starosti.

Hodnocení na Databázi knih: 83 %

Oddělovač

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.