Pozadí stránky
Pozadí stránky

Beecarbonize je česká klimatická strategie
15. 2. 2023 21:35 | Michal Burian

Beecarbonize je česká klimatická strategie

České studio Charles Games můžete znát jako autory historických her Attentat 1942, Svoboda 1945: Liberation a Train To Sachsenhausen. Nově tým tvořen vědci a studenty z University Karlovy a nezávislými umělci přichází s unikátní strategickou karetní hrou, ve které je vaším protivníkem klimatická změna.

Hra se jmenuje Beecarbonize a máte v ní za úkol zachránit planetu. Abyste to dokázali, budete zkoumat nejpokročilejší technologie, rozhodovat o vývoji společnosti, chránit přírodu a modernizovat průmysl. To vše s cílem snížit uhlíkové emise. Ale pozor: Přežijete jen, když se zdroji budete nakládat opatrně. Vše má představovat strategickou výzvu, jež vám umožní si na vlastní prsty osahat jevy, které ovlivňují naši současnost. Kolik sezón dokážete přežít?

Beecarbonize je česká klimatická strategie

Hra Beecarbonize je vytvořena ve spolupráci s předními klimatickými experty z neziskové organizace Člověk v tísni v rámci projektu 1Planet4All financovaného z prostředků Evropské Unie.

Přístupná, ale propracovaná simulace: Jsou vám bližší průmyslové reformy, občanské iniciativy nebo ochrana ekosystémů? Vyřešit klimatickou změnu a zvládnout znečištění jde mnoha různými cestami. Zachránit planetu ale není nic jednoduchého. Čím více emisí vyprodukujete, s tím náročnějšími výzvami a událostmi se budete muset vypořádat

Usměrňujte společnost i průmysl: Čeká na vás nutnost vyvažovat výrobu energie, sociální reformy, ekologická opatření a vědecký výzkum. Opustíte fosilní paliva hned jak to půjde? Nebo se nejdřív zaměříte na technologie pro zachytávání uhlíku? Experimentujte s novými strategiemi a nebojte se to zkoušet znovu.

Beecarbonize je česká klimatická strategie

120 unikátních karet: Herní karty představují vynálezy, zákony, společenské nebo průmyslové pokroky. Každá přitom vychází ze skutečného klimatického výzkumu. Navíc se budete setkávat s náhodnými globálními událostmi, kvůli kterým možná budete muset změnit svou strategii. Postupně odemkněte nové karty v herní encyklopedii a vytyčte svou cestu k budoucnosti.

Dynamické události, vysoká znovuhratelnost: Svět Beecarbonize reaguje na vaše rozhodnutí. Víc emisí znamená víc záplav nebo monzunů, když investujete do jaderné energie, riskujete nukleární katastrofu. S každým pokusem se poučte a možná se vám podaří překonat environmentální katastrofy, společenské nepokoje a možná odvrátit i vyhynutí života na celé Zemi.

Hra Beecarbonize vyjde 1. března 2023 pro Android, iOS a PC.