Pozadí stránky
Pozadí stránky

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?
7. 9. 2022 14:30 | Patricie Kolohnátková

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

Hledáte, čím si zkrátit čas na cestách do práce či do školy, ale třeba také při uklízení, vaření nebo sportu? Až do 14. září můžete stahovat vybrané audioknihy se slevou 30 %.

V nabídce jsou hity, které se často opakovaně dostaly na plátna kin či obrazovky televizí. Třeba dystopický 1984 George Orwella, Velký Gatsby, ale i klasika v podobě Robinsona Crusoe či Pýcha a předsudek. Intriky bohatých teenagerů z Manhattanu si užijete s Gossip Girl, je tu ale také R.U.R. či Moliérův Lakomec v podání skvělého Ivana Trojana. Zlevněné audioknihy tak mohou být i dobrým tipem na povinnou četbu. A my přejeme krásný poslech.

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

VELKÝ GATSBY

Francis Scott Fitzgerald

Původní cena: 299,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 209,-

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Ondřej Brousek a další (dramatizace)

Legendární román jednoho z nejpopulárnějších meziválečných amerických autorů, to je Velký Gatsby Francise Scotta Fitzgeralda. Možná ho znáte z pláten kin či obrazovek televizí, kde si hlavní roli nezahrál nikdo jiný než Leonardo DiCaprio (a také Robert Redford). Román z 20. let 20. století vypráví o Jayovi Gatsbym, který si svojí šikovností dokázal vydělat hromadu peněz. A v jehož velkolepém sídle se neustále koná jeden večírek za druhým.

Chudý Nick Carraway, který se nastěhuje do sousedství a příběh vypráví, se brzy stane Gatsbyho důvěrníkem. A pomáhá mu, aby zpět získal svoji životní lásku, již před pěti lety ztratil. Nakonec se ukáže, že se Gatsby utápí v chiméře, a vše končí velkou tragédií. O skvělou dramatizaci, která bodovala i v prestižní anketě Audiokniha roku, se postaral Radioservis a ke slyšení je tu v hlavní roli Ondřej Brousek.

Hodnocení na Databázi knih: 77 %

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

1984

George Orwell

Původní cena: 299,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 209,-   

Žánr: Světová literatura, román, sci-fi

Interpret: Vasil Fridrich

Legendární sci-fi román George Orwella vás dost možná opět vyděsí - to, co se tu děje, může totiž v současnosti být jen za pár rohy. Nejen proto, že ho vlastním jménem Eric Arthur Blair napsal coby reakci na kruté totalitní režimy už v roce 1949 a inspiroval se stalinismem v Rusku. Hlavním hrdinou je Winston Smith. Jde o řadového úředníka v imaginární zemi Oceánie, která je ovládána velmi tvrdou diktaturou v čele s Velkým bratrem.

Winston má za úkol upravovat staré noviny tak, aby byly stále v souladu s ideovým směřováním země. Jenomže pak potká Julii, do níž se zamiluje a spolu začnou snít o svobodě. Protože se ale Velký bratr pořád dívá a svobodné myšlení se trestá, dvojice se už velmi záhy dostane do hledáčku ideopolicie. Může tenhle příběh dopadnout dobře? Audioknihu načetl Vasil Fridrich.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

PÝCHA A PŘEDSUDEK

Jane Austenová

Původní cena: 179,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 125,-   

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Dana Černá

Klasický příběh ze života středních zámožných vrstev v Anglii 18. a 19. století, to je román Pýcha a předsudek od Jane Austenové. Děj se soustředí kolem rodiny Bennetů. Mají hned pět dcer, a protože jsou ve věku na vdávání, je jasné, že tu bude často řeč o plesech a různých dalších společenských kratochvílích.

Právě při těchto setkáních potká mladá Elizabeth Bennetová pana Darcyho. Ten zpočátku vypadá jako pěkně namyšlený floutek, ale už brzy se ukazuje, že nic není takové, jaké se zdálo. Román Pýcha a předsudek byl zfilmovaný už mnohokrát, velmi zdařilá je třeba jeho podoba z roku 2005, v níž si Elizabeth zahrála Keira Knightly. A vy si poslechněte audioknihu v podání herečky a dabérky Dany Černé.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

ROBINSON CRUSOE

Daniel Defoe

Původní cena: 99,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 69,-

Žánr: Světová literatura, dobrodružné

Interpret: Zbyšek Horák

V Prohnilém městě se podíváte do zkorumpovaného města Ketterdam, kde s dostatkem peněz v kapse není nemožné vůbec nic. Partě kolem Kaze Brekkera se před časem povedl husarský kousek, když bravurně zvládli naprosto šílenou misi. Za své služby ale nikdo z nich ze slíbené odměny neviděl ani vindru.

Robinson Crusoe je klasické dílo anglické literatury z 18. století, které už bylo mnohokrát převyprávěno, aby odpovídalo jak modernímu jazyku, tak i bylo dobře pochopitelné. Audioknihu převyprávěl spisovatel František Novotný a načetl Zbyšek Horák.

Hodnocení na Databázi knih: 84 %

Užijte si nejen školní klasiku se slevou 30%! 1984, Velký Gatsby nebo Gossip Girl?

GOSSIP GIRL

Cecily Von Ziegesarová

Původní cena: 329,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 230,-

Žánr: Pro děti a mládež, dívčí román

Interpret: Viktorie Taberyová

Inspirace na povinnou četbu tu už bylo dost, teď si je třeba od klasiky trochu odpočinout. Co třeba s legendární Super drbnou v podobě celé série Gossip Girl, jíž budete nyní stahovat se slevou 30 %? Vše začíná ve chvíli, kdy se na Manhattan z internátní školy vrací Serena Van Den Woodsen. Je snad ještě krásnější než před odjezdem a pořád nemá problém obléknout šaty, do kterých se dokáže nasoukat snad jenom ona.

Největším trnem v oku je pro Blair Waldorfovou, která se rozhodne, že si od ní místo na výsluní už sebrat nenechá, ať to stojí cokoliv. S kartami ale dost možná zamíchá tajemná Super drbna, která jako by věděla o každém skandálu ještě dřív, než se stane. A všechno se samozřejmě nebojí pořádně rozmáznout na svém blogu. Zopákněte si příběhy teenagerů z newyorské smetánky v podání výborné Viktorie Taberyové.

Hodnocení na Databázi knih: 71 %

Stahujte audoknihy se slevou 30 %

Abyste školní rok co nejlíp odstartovali, připravili jsme pro vás slevy nejen na těchto pět audioknih, titulů v nabídce najdete mnohem víc. Třeba R.U.R. Karla Čapka, Moliérova Lakomce v podání Ivana Trojana, Bílého Tesáka Jacka Londona či Divokou pustinu, fascinující dobrodružný román ze severu Ameriky od Garyho Paulsena. Kterou si vyberete vy?