Pozadí stránky
Pozadí stránky

Místo pokémonů zombie, místo pokéballů granáty. To je hra The Walking Dead: Our World!
24. 7. 2018 10:10 | Martin Havlíček

Místo pokémonů zombie, místo pokéballů granáty. To je hra The Walking Dead: Our World!

Od zveřejnění bombastického videa, kde parta atraktivních lidí kosí pomocí mobilu zombíky v sámošce, uběhlo už spoustu měsíců, ale nakonec jsme se přeci je dočkali. Hra The Walking Dead: Our World je tady! Jaká je? Podle očekávání jako Pokémon Go, akorát místo chytání roztodivných zvířátek „čistíte“ svět od nemrtvých.

Hra využívá GPS a Google Mapy, takže při hraní není možné sedět na místě. Pokud chcete vymýtit svět od invaze zombií, musíte vyrazit do ulic. Na druhou stranu, The Walking Dead nemá zas tak vysoké nároky na pohyb jako zmiňovaná hra s pokémony. Z jednoho místa dosáhnete celkem daleko, takže si můžete slušně zastřílet, i když jste doma nebo v kanceláři. Navíc existují způsoby, jak cestovat, aniž byste se museli ve skutečnosti hnout z místa. Vy nebo vaši přátelé můžete například vystřelit světlici, která funguje podobně jako teleport.

A jak vypadá samotný boj se zombíky? Tentokrát neházíte žádné pokémony – jen granáty, pokud nějaké máte. Především ale střílíte. Tapáním do displeje se snažíte zaměřit citlivá místa nepřátel a zneškodnit je dříve, než zaútočí na vás nebo na vašeho parťáka. Parťáky, mimochodem, tvoří postavy známé ze seriálu. Mají různé zbraně a schopnosti, a podobně jako vaše výzbroj a výstroj je možné hrdiny vylepšovat.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

K upgardům slouží především kartičky, co dostáváte jako odměnu za postup a úspěchy v bitvách. Musíme uznale říct, že hra s nimi nešetří. Přesto, pokud si chcete přilepšit nějakým prémiovým obsahem, k dispozici máte e-shop s celkem dostupnými balíčky. The Walking Dead: Our World rozhodně nepatří ke hrám, co hráče nutí k utrácení. Užijete si i když do ní nevložíte ani korunu.