Pozadí stránky
Pozadí stránky

PUBG Mobile je ještě lepší díky novému hernímu módu. Porazí Fortnite?
11. 5. 2018 12:12 | Martin Havlíček

PUBG Mobile je ještě lepší díky novému hernímu módu. Porazí Fortnite?

Velké herní značky se na mobilech objevovaly odjakživa – vlastně ještě před příchodem výkonných smartphonů. Vždycky ale šlo jen o takové přívažky ke hrám na velkých platformách. Očesané, zjednodušené hříčky, jejichž úkolem nebylo ani tak pobavit, ale spíš nalákat hráče, aby investovali do plnohodnotné verze na PlayStationu, Xboxu nebo PC. To se teď mění…

Mobilní PlayerUnknown’s Battlegrounds a Fortnite jsou toho důkazem. Jde víceméně o přesné kopie titulů, které si můžete zahrát na PC a konzolích. V případě Fortnite je dokonce možné na mobilu přímo vyzvat hráče z PC a konzolí. Jen si pak nestěžujte, až dostanete výprask. Kombo myši a klávesnice jsou přeci jen mnohem přesnější ovládací periferie než upocené prsty na mastném displeji.

PUBG Mobile sice takovou interakci nenabízí, ovšem i tato mobilní hra je v něčem výjimečná. Nedávno vyšla rozsáhlá aktualizace, co do mobilní hry přinesla novinky, které v té „hlavní“, tedy PC verzi ještě ani nejsou.

Všimnete si toho už v menu. V levém dolním rohu se objevila nová ikonka a nápis Training Grounds. Ano, v PUBG Mobile se objevila střelnice, kde si můžete osahat různé zbraně a vybavení. Ideální nejen pro nováčky. Už není třeba postupovat metodou pokus omyl, kdy seberete novou zbraň a teprve až při střetu s nepřítelem zjistíte, že vám nesedí…   

Mnohem větší a zábavnější novinkou je herní mód Arcade. Obrovská rozloha bojiště PUBG Mobile vám sice dává svobodu a prostor pro nejrůznější taktiky, někdy se ale stává, že jen chodíte, chodíte – nikde nikdo – a pak vás sejme snajpr schovaný ve křoví. Strašná zábava… Mód Arcade je o poznání akčnější. Namísto celého ostrova je jen malá aréna a místo stovky hráčů se o vítězství utkává jen necelých třicet gladiátorů. Někdy vstupují do pravidel různá omezení, například máte k dispozici jenom odstřelovačky, brokovnice a podobně. Někdy dokonce nejsou ve hře žádné střelné zbraně… Zní to šíleně, ale funguje to. Pro mobilní telefony je tenhle formát jako stvořený. Upřímně řečeno, poslední dobou hrajeme hlavně arkádu.

Tady máte důkaz, že mobilní PUBG prostě není jen další očesanou verzí originálu, ale stejně důležitou hrou jako PlayerUnknown’s Battlegrounds na PC.