Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní Harry Potter se blíží. Přihlášky do Bradavic můžete posílat už teď
9. 4. 2018 15:03 | Martin Havlíček

Mobilní Harry Potter se blíží. Přihlášky do Bradavic můžete posílat už teď

Knížky jsme dočetli a viděli jsme i všechny filmy (nesčetněkrát). Brzy však budeme mít novou příležitost se do Bradavic vrátit. Tentokrát v mobilní hře. Jmenuje se Harry Potter: Hogwarts Mystery, je to erpégéčko a odehrává se v době, kdy je Harry ještě prcek. Hlavním hrdinou je někdo jiný: vy.

Skutečně! Na samém začátku si vytvoříte svého čaroděje a poté, co si za pomoci Moudrého klobouku vyberete kolej, usednete do školní lavice. Výuka kouzlení, míchání lektvarů a další předměty, které musí každý správný čaroděj ovládat, tvoří jen část zábavy. Budete také odhalovat jedno z mnoha tajemství ukrytých za prastarými zdmi Bradavic a svůj podíl na hratelnosti bude mít i navazování přátelství.

Víte, že… si můžete nastavit oblíbené hudební motivy z filmů o Harrym Potterovi i jako uvítací melodie? Vybranou znělku se přehraje vašim volajícím předtím, než přijmete hovor. Zkuste si to. První měsíc a první melodie jsou zdarma.

Mobilní Harry Potter se blíží. Přihlášky do Bradavic můžete posílat už teď

Harry je sice ještě v plenkách, ale to neznamená, že tu nenarazíte na známé tváře. Vaším spolužákem bude například nejstarší z bratrů Weasleyových a těšit se můžete i na oblíbené učitele. Některé postavy byly dokonce nadabovány herci z filmů o Harrym Potterovi! Uvidíte a uslyšíte například profesorku McGonagallovou, ředitele Brumbála nebo Filiuse Kratiknota. „Kdybych mohla na Bradavicích studovat, nejvíc by mě bavilo asi míchání lektvarů u Severu, protože je to takové exotické,“ zasnila se herečka Maggie Smithová, která ve filmu i ve hře ztvárnila roli profesorky McGonagallové.

Brzy se budeme moci přesvědčit o tom, zda je míchání lektvarů exotické i ve hře. Hra Harry Potter: Hogwarts Mystery vychází 25. dubna. Stáhnout si ji budete moci zdarma z App Store i Google Play. Pokud se vám nechce čekat, můžete se přihlásit do předběžného testu. Počítejte ale s tím, že hra není ještě stoprocentně vyladěná a může obsahovat chyby.