Pozadí stránky
Pozadí stránky

Harry Potter se dočkal své mobilní hry. Stojí vůbec za stažení?
26. 4. 2018 16:02 | Martin Havlíček

Harry Potter se dočkal své mobilní hry. Stojí vůbec za stažení?

Tak nás vzali do Bradavic! Splněný sen každého, kdo četl nebo sledoval filmy s Harrym Potterem. Vzápětí ale přišlo poněkud nepříjemné probuzení. O Harry Potter: Hogwarts Mystery se celou dobu mluvilo jako o erpégéčku. Přitom ve skutečnosti jde adventuru nebo spíš interaktivní film. Pokud jste někdy hráli komiksové The Walking Dead od Telltale Games, asi víte, co máme na mysli.

Hogwarts Mystery má sice prvky hry na hrdiny, jako je vytváření a vylepšování postavy, ale náplň dobrodružství sestává z celkem monotónního odklikávání ikonek na displeji. Autoři slibovali, že se budeme učit kouzlit, že budeme míchat lektvary, lítat na koštěti a tak dále. Jen jaksi zapomněli dodat, že „míchat lektvar“ ve skutečnosti znamená „opakovaně ťukat na ikonky“. Dobrá, abychom hře nekřivdili – občas taky musíte obtáhnout prstem nějaký tvar na displeji. Vůbec nejhorší ale je, že takhle otrocky tapat můžete jen dokud máte dostatek energie. Jakmile se energie vyčerpá, máte dvě možnosti. Buď hru vypnete a počkáte, až se dobije. Nebo si energii dokoupíte.

Rozčarování střídá zklamání.… Nakonec jsme na hře našli i něco pozitivního. Příběh! Hogwarts Mystery je jako film ve vaší režii. Rozhovory s ostatními čaroději mají dopad na to, jaké s nimi budete mít vztahy a koneckonců i na směřování příběhu. Ze spolužáků se mohou stát nepřátelé i spojenci, kteří vám pomohou v rozkývání mnohých tajemství Školy čar a kouzel v Bradavicích. Bez dobré znalosti angličtiny si ho ale nevychutnáte.

Hogwarts Mystery je zkrátka hrou pro fanoušky knih a filmů o Harry Potterovi. Jen ti ji dokáží odpustit poněkud skomírající hratelnost a hamižnost. Všem ostatním doporučíme, ať si raději počkají na další oznámenou hru z čarovného světa – Harry Potter: Wizards Unite.