Pozadí stránky
Pozadí stránky

7 bestsellerů měsíce dubna
10. 4. 2018 9:46 | Patricie Kolohnátková

7 bestsellerů měsíce dubna

Hledáte inspiraci, jakou e-knihu si stáhnout? Připravili jsme pro vás celkem sedm bestsellerů pro měsíc duben. A protože jsme se tentokrát rozkročili zeširoka, vybere si opravdu každý. Na našem seznamu čtenářsky populárních e-knih nechybí napětí, fantasy, červená knihovna, ale ani skvělá příručka pro běhání nebo literatura faktu o lidském pokolení. Zbývá si jen vybrat, a pak se ponořit do děje, co vás pohltí a jen tak nepustí. Přejeme příjemné čtení.

Guillermo del Toro - Tvář vody

Žánr: Světová literatura, fantasy

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 77 %

V románu Tvář vody, který teď najdete na plátnech kin jako stejnojmenný snímek, nás autor zavádí do Baltimoru 60. let. Elisa bydlí v malém bytě a žije dost nudný život, který jí koření pouze práce uklízečky v superstřeženém výzkumném ústavu. Její život se ale obrátí naruby v momentě, kdy spolu s kolegyní Zeldou odhalí utajovaný vládní experiment, který může nadobro změnit životy nejen jejich, ale i mnoha dalších.

Stejně jako asi nejslavnější román Gilllerma del Tora Atlas Mraků, i Tvář vody je svými reáliemi zasazen do fantaskního světa, jde ale opět o příběh, do něhož se zamilují i zapřísáhlí odpůrci sci-fi a fantasy. Pokud máte chuť na chytrý příběh o lásce, svobodě a sebeúctě, je Tvář vody jasnou volbou.

Podívejte se na trailer filmu Tvář vody:

Winter Renshawová - Nebezpečná iluze

Žánr: Světová literatura pro ženy

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 77 %

Červená knihovna ve své nejryzejší podobě, navíc plná napětí, zvratů, lásky i humorných scén, to je Nebezpečná iluze od Winter Renshawové. Hlavní roli tu hraje Hudson Rutherford, který nejen neví, co si se svými penězi počít, navíc ale sakra dobře vypadá a ještě to o sobě ví. Je arogantní a myslí si, že vždycky dostane všechno, co chce.

Jenže pak v jeho dokonalém, zbohatlickém životě přijde zvrat, kdy po něm rodiče vyžadují, aby se nejen oženil, hlavně si ale vzal nudnou dědičku hotelového impéria. Nebyl by to ale Hudson, kdyby nepřišel s plánem: najít si snoubenku a předstírat, že je to láska jeho života. K tomu si vyhlídne Mari, svoji už třetí letošní asistentku. Problém ale je, že Mari ho nejen nemůže ani cítit, ještě k tomu už je ale pevně rozhodnutá, že co nevidět práskne milému Hudsonovi na stůl s výpovědí.

Miloš Škorpil - Škorpilova škola běhu

Žánr: Naučná literatura, Sport

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 81 %

Na oslavu svých šedesátých narozenin připravila domácí legenda běhu Milan Škorpil bibli pro všechny, které fascinuje běh. E-kniha Škorpilova škola běhu je průvodce nejen pro pokročilé sportovce, jež chtějí třeba uběhnout maraton nebo pomýšlejí dokonce na ultra dlouhé běhy, které jsou Škorpilovou dominantou, je ale také velmi praktickým rádcem pro všechny, co s běháním teprve začínají.

Ve Škorpilově škole běhu naleznete stovky praktických tipů, nechybí tu informace třeba o výživě, tréninku, relaxaci či rady, jak se připravit na závody. Rádi byste začali běhat naplno, ale nevíte, jestli by se vám tolik času, kolik byste sportu chtěli věnovat, vešlo do vašeho každodenního života? I na tyto otázky Milan Škorpil odpovídá. Škorpilova kniha běhu je zkrátka nepostradatelnou encyklopedií, která by neměla chybět ve smartphonu žádného běžce.

Bernard Minier - Noc

Žánr: Detektivka

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 82 %

Další příběh z pera francouzského krále napětí Bernarda Miniera se jmenuje Noc. Jde o nejnovější pokračování o oblíbeném kriminalistovi Martinovi Servazovi. Děj začíná na ropné plošině, kde norská inspektorka Kirsten Nigaardová narazí na hodně podezřelou sérii fotografií.

Už záhy ví, že nemůže udělat nic jiného, než s nimi zamířit do Toulouse za detektivem Martinem Servazem. Obrázky za pomoci teleobjektivu totiž nepořídil nikdo jiný než stále unikající, důmyslný sériový vrah Julian Hirtmann a zachycen je na nich právě Servaz. A také jedno malé dítě, Gustav. Dokáží se Kirsten Nigaardová s Martinem Servazem dostat do hlavy vraha a zjistit, co má v plánu dřív, než začne děsivé řádění?

Robert Bryndza - Do posledního dechu

Žánr: Detektivka

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 91 %

Je zima a v Londýně je nalezeno tělo mladé ženy. Vrah ji před smrtí mučil, a když s ní skončil, jako pytel odpadků ji odhodil do opuštěného kontejneru. Případu se ujímá londýnské oddělení vražd spolu s Petersonem a Mossovou, problém ale je, že Erika Fosterová v jejich týmu stále chybí. Když totiž tehdy nebyla povýšená, rozhodla se z uražené ješitnosti zažádat o přeložení a šéfové vražd jí návrat stále nenabídli.

Jak to tak u Eriky ale bývá, i zde se k počátku vyšetřování nějak nachomýtne, a protože ji případ opět chytí za srdce, nebyla by to Fosterová, aby se nakonec do týmu nedokázala infiltrovat. Už brzy pak začíná být jisté, že krásná, mladá žena nejspíš nebude první obětí a že počet podezřelých zmizení začíná pomalu narůstat.

Sarah Janet Maasová - Dvůr křídel a zmaru

Žánr: Světová literatura pro děti a mládež

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 94 %

Třetí díl fantasy série Dvůr křídel a zmaru a po otevřeném konci druhého dílu i velmi očekávané pokračování. Feyre se vrací na Jarní dvůr, aby získala informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Protože ale znovu vstupuje do světa lží a podvodů, musí se pečlivě rozhodnout, na čí stranu se přikloní, protože jeden chybný krok může znamenat nejen její konec, ale i zkázu celého světa.

Sarah Janet Maas e-knihu původně psala pro dospívající čtenářky, nadšené recenze uživatelů i cena Good Reads Choice Awards 2017 ale dokazují, že zaujala i dospělé.

Yuval Noah Harari - Sapiens - Úchvatný i úděsný příběh lidstva

Žánr: Naučná literatura, Filozofie, Historie

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 94 %

Poutavé vyprávění o dějinách lidstva spolu s hledáním odpovědí na otázky, kam by se mohla ubírat naše budoucnost, to je e-kniha Sapiens - Úchvatný i úděsný příběh lidstva. Autor Yuval Noah Harari začíná vyprávění před miliony let, kde v Africe vznikl tvor, jenž získal rozum, vyvraždil ostatní druhy Homo a nakonec ovládl planetu. Harari se zároveň zamýšlí, jestli k našemu úspěchu přispěla naše krutost, anebo schopnost spolupráce, a snaží se také predikovat, jestli způsob, jakým svět spravujeme, povede k blahobytu, nebo do záhuby.

Jak řekl recenzent E_Lan na serveru Databáze knih: „Bože jak dlouho jsem hledal zábavnou knihu o historii lidstva, ne žádné obrázkové nudně chronologicky popisné bichle. A toto je přesně ono. Historie daná do souvislostí, stovky zajímavých faktů, které si člověk neuvědomí nebo nemá šanci ze školy vědět. Navíc rozumné uvažování autora o věcech minulých i budoucích podané velmi zábavnou a čtivou formou. Bravo!”