Pozadí stránky
Pozadí stránky

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli
9. 1. 2018 11:20 | Karolína Roubalová

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

V roce 2017 se u nás urodila celá řada výborných audioknih, od kterých se zkrátka nejde odtrhnout. Pojďme si je připomenout. Možná Vám některá proklouzla mezi prsty. 

Život za životem

Žánr: Světová literatura

Ohodnoceno 5 *

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

Audiokniha vypráví příběh Angličanky Ursuly Toddové, která zemře hned po narození jedné únorové noci roku 1910. Hned v další kapitole se ale narodí znovu a přežije. Ursula mívá silné pocity déja vu, je totiž schopná prožívat tytéž chvíle znovu a znovu. Může tak pokaždé zabránit různým osobním katastrofám. Kdybyste mohli jednu věc ve své minulosti změnit vy, co by to bylo? 

Hodnocení audioknihy Život za životem od čtenáře

Audiokniha je perfektně načtená. Tereze Bebarové se podařilo hlasem výborně vystihnout atmosféru bezstarostného života na venkovském anglickém sídle. Příběh mě bavil od první minuty až do konce. Určitě ale doporučuji si pozorně všímat datumů na začátku každé kapitoly. Dost tyto údaje pomáhají se vyznat v celém příběhu.

Mlokcessstovattel.cz 02.10.2017

Jan Masaryk - Pravdivý příběh

Žánr: Vzpomínky a biografie

Ohodnoceno 5 *

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

Nový a překvapivý portrét politika, jehož rozporuplný život byl opředen mnoha idealizujícími mýty. To vám podá audiokniha Jan Masaryk - Pravdivý příběh na základě dostupné literatury, a především zevrubného prostudování dosud neznámých archivních pramenů. Kým byl Jan Masaryk ve skutečnosti? 

Hodnocení audioknihy Jan Masaryk - Pravdivý příběh od čtenáře

Jedním slovem: brilantní Této audioknize nelze vůbec nic vytknout v jakémkoli směru. Technické provedení a střih jsou naprosto bezchybné. Právě tak šťastnou se ukázala být volba pana Šťastného coby interpreta, který volí správný tón i důraz v různých místech knihy. Část popisující Masarykovo mládí a působení za 1. republiky se zaměřuje zejména na jeho soukromý život v kontextu osudů celé rodiny Masaryků. Je zde pečlivě vykreslena jeho povaha a osobnostní rysy a perfektně popsána jeho komplikovaná, psychicky labilní povaha. Druhá část, zabývající se událostmi roku 1938, válkou a především poválečným obdobím a nástupem komunistů k moci, poskytuje mnoho zajímavých materiálů, které mi doposud nebyly známy. Dobře jsou vysvětleny i různé teorie o Masarykově vraždě či sebevraždě. S autory samozřejmě nelze souhlasit ve všech jejich závěrech, ale to je u tak komplikované látky přirozené a knize to ani v nejmenším neubírá v její snaze o hledání pravdy a správného hodnocení této velmi komplikované osobnosti. J.M. se v roli syna jednoho z největších mužů své doby ocitl v situaci, kdy od něj byl očekáván stejný charakter a schopnosti, kterými oplýval jeho veliký otec. To, že těmto očekáváním nedokázal dostát, jej nečiní menším, ani horším člověkem....vřele doporučuji, poslechněte si to!

Marty 11. 11. 2017

Mistři slova - Neviditelný

Žánr: Společenská próza

Ohodnoceni 5 *

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

Mistrné zpracování nestárnucího díla podáno hlasem Jiřího Schwarze. Ponořte se do tohoto fascinujícího románu vykreslující rodinné vztahy a maloměstskou morálku. 

Hodnocení audioknihy Mistři slova - Neviditelný od čtenáře

Jedná se snad o vůbec první titul ze žánru společenské prózy, který jsem se odhodlal poslouchat. A nyní toho nelituji. Skvělé zpracování po všech stránkách a děj mě vyloženě uchvátil. V určitých chvílích jde až mráz po zádech a ty nejděsivější okamžiky se odehrávají v těch nejméně očekávaných situacích. I já asi začínám mít strach z neviditelného. Rozhodně doporučuji k poslechu.

Karel 29. 9. 2017

Velký sešit

Žánr: Společenská próza

Ohodnoceno 4,5 *

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

Deník dvou chlapců dvojčat, kteří mají zformulovat svou morálku a charakter mezi mrtvými a znásilňovanými v  době války. Vyrůstají na venkově, kam je odveze matka, aby přežili válečné období. Žena, u které zůstávají, je bije. A oni se brzy stanou stejně necitelní a chladní....

Hodnocení audioknihy Velký sešit od čtenáře

Kniha, která velice zajímavým způsobem předkládá všem posluchačům strasti, ale i radosti válečného období z pohledu dvou fakt hodně malých dětí. Vyprávěno velmi dětským a jednoduchým způsobem. Krásně se celý příběh poslouchá. Nic náročného, ale zajímavé a poučné zároveň. Samotný mladý interpret všemu dodává to pravé kouzlo. Jednoznačně doporučuji k poslechu, i když nejspíš ne dětem. Nepřipadá mi, že by v knize bylo něco přikrášlováno a vypouštěno. Některé situace jsou dosti morbidní a pro děti nevhodné.

Giebisch 15.08.2017

Vídeňské bratrstvo

Žánr: Detektivní thriller

Ohodnoceno 4 *

TOP audioknihy roku 2017, které jste možná přehlédli

    
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier s novou kolegyní Kafa narazí na několik nesrovnalostí a podezřelé souvislosti je postupně dovedou až k hrůzným vědeckým experimentům během druhé světové války... 

Hodnocení audioknihy Vídeňské bratrstvo od čtenáře

Nevěděla jsem co od této knihy čekat. O to příjemnější to pak bylo překvapení. Proplétání minulosti s přítomností, otázky "rasové čistoty", fašistická okupace, válka... koho by to nezaujalo. Takže člověk nakonec odpustí poldům, že občas se chovají jako totální troubové, aby pak měli co napravovat. I to že jsou v některý případech použita klišé. Co mě ale opravdu nadchlo byl interpret Petr Stach. Vlastně jsem knížku koupila hlavně kvuli němu, nezklamal, bavil mě a jen doufám, že u "namlouvání" zůstane.

RendaS 09.02.2017