Pozadí stránky
Pozadí stránky

Audiokniha Dívka ve vlaku upoutá svou hrdinkou i příjemným namluvením
24. 4. 2017 11:09 | Marbla

Audiokniha Dívka ve vlaku upoutá svou hrdinkou i příjemným namluvením

Taky řešíte dilema, jestli si nejdřív přečíst knihu nebo zajít do kina na film natočený na motivy příběhu? Když si přečtete knihu a poté porovnáte své představy s představami režiséra, tak se můžete pohoršovat nad tím, že „takhle to v knize přeci nebylo.“ Naopak když dáte přednost filmu a teprve poté sáhnete po knížce, všechny postavy už mají svoji tvář a váš smysl pro imaginace zůstane trestuhodně nevyužitý. Audiokniha představuje takový kompromis. Charakter hrdinek vyjadřují do velké míry hlasy herců, ale vzhled a reálie si musíte vybájit sami.

Dějem audioknihy Dívka ve vlaku vás provedou tři ženské hlasy patřící třem hlavním hrdinkám. Jde o Rachel – naši dívku ve vlaku, Megan – ženu, kterou Rachel pravidelně sledovala z vlaku a nakonec Anne, což je dívka, která zaplnila místo vedle Rachelina bývalého manžela v jejím bývalém domě.

Rachel je v každém ohledu nešťastná mladá žena. Rozvedená, bezdětná alkoholička, která se každé ráno probouzí s kocovinou a snaží se zjistit, co přes noc napáchala. Je bez příjmů, bez práce a rodinného zázemí, opuštěná svým (nyní už bývalým) manželem a nenáviděná jeho současnou manželkou. Nepochopená svým okolím a vlastně i sama sebou.

Každý den dojíždí vlakem za prací do Londýna (dokonce i poté, co ji z práce vyhodí) a každý den vlak zastaví na místě, odkud je vidět dům č. 23. Tento dům nebo přesněji jeho obyvatele, Megan a Scotta, si Rachel idealizuje, představuje si jejich rozhovory, jejich lásku a šťastné společné chvíle. Závidí jim jejich dokonalý život.

Jednoho dne ale Megan zmizne a Rachel se rozhodne pomoci s pátráním. Případ řeší policie a Rachel viděla něco, co policistům musí říct... Postupně se odkrývá Rachelina minulost a všechny důvody, které vedly k jejímu současnému stavu. Ale nejen ona má ve skříni ukrytého kostlivce. Každá z postav příběhu má nějaké tajemství, které nemá vyjít na světlo. A i když Rachel mlží a upravuje realitu do přijatelnější podoby, je to právě ona, kdo nachází odvahu hledat a následně přijmout pravdu, která ji bude ještě dlouho bolet.

I když je Rachel problémem sama o sobě a při každém jejím dalším excesu budete obracet oči v sloup, přece jen budete obhajovat její slabé chvilky a poslouchat a poslouchat, protože je to jednoduše zajímavý příběh a ty tři hlasy jsou tak příjemné…