Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu Účetnictví 4/2024

Účetnictví 4/2024

Vydavatel: Svaz účetních České republiky, z. s.
Další čísla: Účetnictví
Počet stran: 1
Publikováno: 10. 4. 2024

Od zdaňovacího období počínajícího nejdříve 1. ledna 2024 je nově možné vyloučit tzv. nerealizované kurzové rozdíly ze základu daně. Vstup do režimu vylučování kurzových rozdílů je zcela dobrovolný a daňový poplatník ho musí správci daně oznámit do 3 měsíců od prvního dne rozhodného zdaňovacího období. Vysvětlíme si, jaké jsou podmínky pro vstup do tohoto režimu, které kurzové rozdíly lze vyloučit ze základu daně a kdy dojde k jejich zdanění a také jak pro tyto účely nastavit systém účtování o kurzových rozdílech.

Bezplatné poskytnutí silničního motorového vozidla zaměstnavatelem pro služební i soukromé účely zaměstnance lze považovat za velmi častý zaměstnanecký benefit. Nabízíme Vám přehledné shrnutí daňového řešení v podmínkách roku 2024 vyplývajících z novelizovaného zákona o daních z příjmů, a to jak z pohledu zaměstnance, tak i zaměstnavatele.

Od 1. ledna 2024 se opět zvýšila minimální mzda. V rámci odborné rubriky věnované pracovnímu právu si vysvětlíme, jaké dopady má toto navýšení do pracovněprávních nároků zaměstnanců.

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma