Mastné kyseliny a tuky ve zdraví a nemoci
                        
                            Miroslav Zeman
                            kolektiv a
                            Jaroslav Macášek
                            Marek Vecka
                    
                Tato e-kniha je dostupná ve formátech:
Dostupnost formátů závisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.
                            Vydavatel: Grada
                            
Vydáno: 2024
                            
Jazyk: český
                            
Počet stran: 304
                    
Čtenář získá informace o roli jednotlivých mastných kyselin v mechanismech zánětu, trombózy, oxidačního stresu, inzulinové rezistence i kancerogeneze a o současném stavu zkoumání možností užití některých mastných kyselin v prevenci a léčbě kardiometabolických, gastroenterologických, neuropsychiatrických i nádorových onemocnění. Dozví se o vlivu vybraných farmak na metabolismus mastných kyselin. Významnou součástí knihy jsou kapitoly informující o postavení mastných kyselin a tuků ve výživě.
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.