Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Hledání Phoebe

Hledání Phoebe

Gavin Extence


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 336

Phoebe má ráda pravidla. Jenže život se pravidly pokaždé neřídí.

Phoebe je autistka. Nejraději zůstává ve své komfortní zóně, chodí na procházky se psem, píše fantasy a jako každý teenager se snaží přežít školu. To všechno se musí ideálně odehrát s co nejmenším počtem mimořádných událostí, které by narušovaly zajetý řád.

Když se její nejlepší (a jediná) kamarádka Bethany vzbouří proti své rodině a najde si přítele, Phoebe neochotně souhlasí, že ji bude krýt. To ovšem ještě netuší, co všechno svým slibem způsobí. Zanedlouho řeší problémy, které nikdy řešit nemusela — jako je lhaní, podvádění nebo matoucí politika školního šachového klubu. Porušování pravidel nikdy nebylo Phoebe vlastní, ale když události naberou nečekaný spád, uvědomí si, že se v ní možná ukrývá víc, než si kdy dokázala představit…

–––

Často je snazší porozumět světu z jiného úhlu pohledu, a to umí autor dokonale. Hlavní hrdinka Phoebe je na spektru a její cesta zvláštním a pro ni často nevysvětlitelným světem „normálnosti“ je hřejivá a naprosto podmanivá. Neurodiverzita našla svůj hlas, který je zábavný, povzbuzující a poučný zároveň.
— Jasper Fforde, spisovatel

Nádherný příběh s přesvědčivou a jedinečnou hlavní hrdinkou.
— Susin Nielsenová, spisovatelka

Naprosto okouzlující, hřejivá a vtipná kniha.
— Ciara Smythová, spisovatelka

Od první strany jsem věděla, že Hledání Phoebe je výjimečná kniha, která zkoumá život s autismem prostřednictvím skutečně nezapomenutelné postavy. Je to nesmírně zábavné čtení, provokující k zamyšlení a současně hluboce dojemné. Čtenáři si Phoebe zamilují, ztotožní se s ní a budou jí fandit při každé výzvě i triumfu. Je vším, co si od dospívající hrdinky můžete přát.
— The Bookseller

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma