Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Imunofarmakologie

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 144

Kniha je určena zejména farmaceutům a studentům farmacie, dále lékařům ordinujícím imunomodulační léky – především z oborů imunologie, alergologie, revmatologie, kožní, onkologie, gastroenterologie, interna.

Komplexně pojatá publikace otevírá problematiku imunoterapie tradiční kapitolou cytokinů, pokračují kapitoly zaměřené na thymové hormony, přenosový (transfer) faktor a syntetické imunostimulátory. Problematiku nespecifické imunostimulace uzavírá kapitola mikrobiálních imunomodulátorů, hlouběji probírající také otázku stability lidského mikrobiomu, o jehož významu v moderní imunologii nelze pochybovat.

Následuje problematika imunosupresiv, klasických cytostatik či protizánětlivých látek. Kapitola věnovaná aspektům imunosupresivní a protizánětlivé léčby zaměřuje pozornost nejen na oblast transplantační medicíny, ale rovněž poukazuje na výzvy imunoterapie v oblasti cílené léčby autoimunitních onemocnění. Pozornost tak získává problematika tzv. biologické léčby. Zmíněn je význam imunofarmak na poli infekčních chorob, který zdůraznila mj. nedávná celosvětová pandemie covidu-19/SARS-CoV-2, jež vynesla do popředí problematiku očkování a možnosti využití moderních technologií konstrukce vakcín; tématu specifické aktivace imunity cestou vakcinace je proto věnována samostatná část publikace.

Do knihy je zařazena také problematika přecitlivělosti na některé struktury léčiv. Koncept imunotoxikologie celou publikaci uzavírá.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma