Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Dětská přednemocniční a urgentní péče

Dětská přednemocniční a urgentní péče

kolektiv a
Pavel Heinige
Vladimír Mixa
Václav Vobruba


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 712

Velký úspěch prvního i druhého vydání knihy vedl ke zpracování již třetí, rozšířené a doplněné publikace. Dětská urgentní a přednemocniční péče je neustále a rychle se rozvíjející obor. Se stoupajícími nároky na znalosti a dovednosti pracovníků přednemocniční péče, dětských urgentních příjmů a traumacenter vyvstává potřeba poskytnout jim moderní, přiměřeně obsáhlou a dostatečně přehlednou učebnici.

Třetí vydání je opět koncipováno jako kolektivní monografie sestávající z obecné a speciální části. V obecných kapitolách jsou popsány elementární principy fungování přednemocniční péče a základní údaje z dětské fyziologie a farmakologie, speciální sekce následně shromažďuje údaje o konkrétních urgentních stavech jak interní, tak chirurgické povahy, přicházejících v úvahu v dětském věku.

Většina kapitol knihy je aktualizována na základě nejnovějších vědeckých poznatků i podle připomínek odborné veřejnosti a recenzentů, navíc byla publikace rozšířena novými kapitolami, pojednávajícími mimo jiné o urgentních stavech v dětské diabetologii či specifikách onemocnění způsobených infekcí COVID-19 u dětí. Pozornost byla věnována též simulační medicíně, právním souvislostem a etickým otázkám urgentní medicíny. Závěr knihy byl ponechán přehledům, tabulkám a rozsáhlé kapitole o kardiopulmonální resuscitaci, do které byly zapracovány nejnovější guidelines Evropské resuscitační rady z roku 2021.

Cílovou skupinou čtenářů zůstávají pediatři praktičtí i kliničtí, pracovníci urgentních příjmů lékaři i nelékaři, anesteziologové i dětští intenzivisté, studenti lékařských i nelékařských zdravotnických škol, záchranáři lékaři i střední zdravotnický personál. 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma