Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Obhajoba Britty Steinové

Obhajoba Britty Steinové

Ronald H. Balson


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Kontrast
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 416

Chicago, 2018. Ole Henryks, majitel oblíbené restaurace, v Chicagu dobře známý i z místní televize, má být za své mnohaleté občanské a dobročinné aktivity vyznamenán chicagskou asociací dánsko-amerického přátelství a uveden do síně slávy. Ole proslul zejména svými činy za druhé světové války v nacisty okupovaném Dánsku a většina lidí ho považuje za hrdinu.

Ale Britta Steinová nikoli. Tato dvaadevadesátiletá chicagská dáma vznáší proti Henryksovi veřejná obvinění – po nocích sprejuje na zdi jeho restaurace nápisy jako „lhář,“, „vlastizrádce“, „kolaborant“ či „udavač“. Posléze je zatčena a obviněna z trestného činu poškozování majetku a rozhořčený Ole Henryks na ni podá žalobu pro nactiutrhání a záměrné působení emocionální újmy.

Advokátka Catherine Lockhartová zpočátku váhá, ale nakonec souhlasí, že se obhajoby paní Steinové ujme. Má-li však najít důkazy, které prokážou nevinu její klientky, musí se za přispění svého investigativního manžela Liama Taggarta vrátit do časů válečného Dánska.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma