Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy D aneb příběh dvou světů

D aneb příběh dvou světů

Michel Faber


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Argo
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 232

Dhikilo se narodila v zemi, která formálně neexistuje, ale snaží se cítit jako doma v Cawber-on-Sands, městečku na pobřeží Anglie. Své rodiče viděla naposledy jako úplně malé dítě a to \nnení jediné, čím se odlišuje od svých spolužáků ve škole. Vše \nzvládá až do dne, kdy z jazyka zmizí písmeno D. Prostě se vytratí z každého slova, které ho předtím obsahovalo – akorát si \ntoho všimne jedině Dhikilo.
Jeen by si myslel, že ztráta jenoho \nmalého písmena nebue v kažoenním životě přestavovat takový rozíl. Jenže ono to ělá potíže, až je nakonec situace oopravy \nocela zoufalá.
\nNaštěstí se Dhikilo dá dohromady se záhadným profesorem \na společně se vypraví písmeno D zachránit. Dokáže diktátorovi \nGampovi zabránit ve zničení celého jazyka? A povede se jí odhalit, kdo je a kam vlastně patří?

\n\nD je mnohem víc než oslava 150. výročí \nsmrti Charlese Dickense. Umožňuje mladým \nčtenářům pochopit politiku 21. století i změny ve \nspolečnosti, je to inspirující příběh o dívce, která \nse nenechá zdeptat temnými silami, a zbrusu nové \ndobrodružství v tradici Narnie. D je Faberův první \nromán pro teenagery.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma