Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Hojivý proces při traumatu u dětí

Hojivý proces při traumatu u dětí

Aletha J. Solter


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Triton
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 184

„Klidné, nijak se neprojevující dítě je v pořádku.“

„Plačící a vztekající se dítě je rozhodně potřeba usměrnit.“

Známá americká vývojová psycholožka a zakladatelka sys­tému vědomého rodičovství Aletha Solterová se v této příruč­ce snaží vysvětlit podstatu podobných výchovných přesvěd­čení, vyvrátit je a nahradit účinnějším přístupem.

Publikace nabízí stručné seznámení s metodou vědomého rodičovství a postupy pro spontánní vyhojení z větších i men­ších traumat. Zabývá se neurobiologickými aspekty dětského traumatu, jako je nadměrné nabuzení či disociace, a souvis­lostí traumatu se vzpomínkami a posttraumatickými reakce­mi. Uvádí základní principy toho, jak se následků traumatu šetrně zbavit vytvořením prostoru pro ventilaci prudkých emocí a zajištěním prožitku bezpečí a přijetí, i příklady nápa­ditých her podporujících opětné šetrné prožití traumatu, čas­to s využitím humoru a smíchu. Rovněž upozorňuje na chybné interpretace pokusů dítěte zpracovat následky traumatu bě­hem hry. Je tu popsáno například trauma z návštěvy u zu­baře, z rozvodu rodičů, z operace, ze zneužívání, z návštěvy na pohotovosti i z prožitku přírodní katastrofy.

Každá praktická kapitola je uzavřena přehlednou tabulkou vhodných postupů a poukazem na možné chybné interpre­tace reakcí dítěte.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma