Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

Stephen Kopecky


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Jota
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 232

Všichni chceme prožít dlouhý život v dobrém zdraví, ale jak toho docílit? Profesor Stephen Kopecky, uznávaný kardiolog působící v prestižní americké nemocnici Mayo Clinic, nám předkládá srozumitelný a ucelený návod, jak správným životním stylem dosáhnout účinné prevence hlavních civilizačních chorob. Doporučení uvedená v knize profesora Kopeckého přitom vycházejí jak z ověřených vědeckých faktů, tak z jeho rozsáhlých osobních zkušeností.
V minulosti byla hlavní příčinou úmrtnosti infekční onemocnění. V průběhu minulého století se však ve vyspělých zemích hlavní příčina úmrtí posunula od infekčních nemocí k dlouhodobým chronickým civilizačním onemocněním a tento stav trvá dodnes. Paradoxně jsou tato civilizační onemocnění minimálně z části důsledkem toho, že žijeme déle než kdykoli předtím.
Ale i když žijeme déle, žijeme lépe? Stephen Kopecky, renomovaný lékař, který sám překonal dvakrát rakovinu, nám nabízí malé každodenní změny, které však mohou zásadním způsobem ovlivnit naše zdraví a náš život. Tajemství dlouhého života v dobrém zdraví spočívá v šesti oblastech – stravovat se zdravě, zvýšit fyzickou aktivitu a zlepšit tak svou kondici, nastavit si správně spánkový režim, účinně se chránit před stresem a pochopit vliv alkoholu a tabáku na naše tělo – a i z malé změny udělat změnu dlouhodobou.

Na vydání české verze této knihy se podílejí i přední čeští kardiologové, a proto tato kniha, byť původně napsána v Americe, propojuje nejlepší současné znalosti a zkušenosti jak americké, tak i české kardiologie.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma