Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Satanovo sousto

Satanovo sousto

Mons Kallentoft


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2023
Série: Případy inspektorky Malin Forsové díl 13
Jazyk: český
Počet stran: 335

Třináctý díl detektivní série s inspektorkou Malin Forsovou

Vzduch v Linköpingu voní jarem a Malin Forsová má před sebou nadějné vyhlídky. Přestože ji stále straší stíny minulosti, vypadá to, že konečně vplula do klidných vod. Když však náhodná kolemjdoucí v parku najde mrtvolu brutálně zavražděného mladého homosexuála, musí se Malin po hlavě vrhnout do komplikovaného vyšetřování.

Mužovo tělo je zohavené a vyšetřovatelé na něm objeví děsivý detail: hluboká kousnutí zřejmě způsobená člověkem. Když se najde tělo dalšího zavražděného, také homosexuála, vše ukazuje na zločin z nenávisti — jenže Malin se nedaří objasnit motiv a místo toho se ponoří do minulosti první oběti.

Navíc se po nějaké době znovu opila a její šéf Karim ji teď bedlivě sleduje. V rámci rehabilitačního procesu musí Malin absolvovat pravidelné testy na drogy a test jí vyjde pozitivně, ačkoli přísahá, že je čistá. Má snad na policejní stanici nepřítele, který její vzorek kontaminoval?

–––

Satanově soustu se Kallentoft předvádí ve vrcholné formě. Jde o další vynikající knihu o Malin Forsové a jejích kolezích. Autor má osobitý vypravěčský styl: píše mírně strohým jazykem a výtečně dokáže vykreslit postavu policistky Malin Forsové, která neustále bojuje sama se sebou.
— Fröken Smillas känsla för böcker

Podle očekávání jde o zhuštěný, napínavý příběh s přesahem k mnoha společenským otázkám. Kallentoft se ve svém žánru vskutku vyzná.
— Upsala Nya Tidning

Jako vždy se Kallentoftův román čte velice dobře. Nabízí mnoho myšlenek a úvah, ale také napětí. Poněvadž autor potřebuje udržet při životě tak dlouhou sérii, hrají hlavní postavy velmi důležitou roli. A právě v této knize se toho v jejich životech přihodí poměrně hodně. […] Kallentoftovo Satanovo sousto stojí za přečtení, a to i v případě, že jste předchozí díly série nečetli.
— Mysterierna

více

Série Případy inspektorky Malin Forsové

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma