Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Ambulantní kardiologie v praxi

Ambulantní kardiologie v praxi

Hana Skalická
kolektiv a
Miloš Táborský


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 424

Publikace předkládá lékařům, kteří absolvovali lékařskou fakultu, podstoupili vzdělávací kmen a specializační atestaci, „pomocnou ruku“. Nabízí komplexní pohled na to, jak postupovat a na co nezapomenout při zahájení a následném vedení samostatné ambulantní praxe, a to nejen kardiologické.

Odborné kapitoly vycházejí z nejnovějších poznatků a doporučení, přizpůsobených podmínkám ambulance. Usnadňují lékařům samostatné rozhodování, někdy rychlé a závažné, bez možnosti konzultovat problém se zkušenějším kolegou. Kapitoly jsou věnovány problematice zajištění urgentních stavů v prostředí ambulance, neinvazivním vyšetřovacím metodám, chronickým onemocněním a jejich dlouhodobému sledování, základní farmakoterapii, zajištění komplexní péče o kardiaky, dále právním znalostem a etickým aspektům ambulantní práce. Nezbytnou součástí je komplexní vedení ambulance, orientace v mnoha oblastech mimo medicínské znalosti. Jsou to otázky personálního obsazení, komunikace se sociálním a finančním úřadem, dobře vedené účetnictví, komunikace se zdravotními pojišťovnami. Významnou kapitolou je znalost IT – technické zajištění ordinace a elektronická komunikace – recepty, neschopenky, požadavky nemocných, požadavky společnosti.

Lékař v ambulantní praxi musí nepřetržitě sledovat nové trendy, výsledky nových klinických studií, nová doporučení, nové preparáty. Publikace vede ambulantního specialistu, jak postgraduálně sledovat vývoj v odborném světě, jak včas najít a jak rychle aplikovat ověřené postupy do své praxe, neboť jsou klíčovým článkem v zavádění novinek.
Publikace nekopíruje klasické učebnice kardiologie, její cíl je jiný – má usnadnit organizaci specializované ambulantní praxe při jejím zavedení i dlouhodobém vedení. Předkládané informace jsou přitom nepochybně podložené odbornými znalostmi v kombinaci s mnohaletými zkušenostmi vedení specializované ambulance.
Kniha je určena nejenom ambulantním kardiologům, internistům, ale i ambulantním specialistům a praktickým lékařům.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma