Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Hledači světla

Hledači světla

Femi Kayode


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 384

Vypátrat motiv vraždy spáchané na očích veřejnosti mělo být snadné. Někdo však nechce, aby pravda vyšla najevo.

Ve východonigerijském univerzitním městečku Okriki jsou zlynčováni a zaživa upáleni tři vysokoškoláci a vše je zachyceno na sociálních sítích. Nyní, téměř o dva roky později, stojí forenzní psycholog Philip Taiwo před prostým úkolem — zjistit, proč byla trojice zavražděna.

Když Philip tuto zakázku od otce jedné z obětí přijímá, nečeká žádné obtíže… Stačí položit pár otázek policii a svědkům, navštívit místo činu a z pohodlí hotelového pokoje sepsat zprávu. Jenže realita, s níž se po příjezdu do Okriki setkává, je značně odlišná. Městečko se vůči němu staví nepřátelsky, policie nejeví ochotu ke spolupráci a Philip se dostává do otevřeného střetu s místními i s univerzitou. Brzy začne být jasné, že jeho vyšetřování je někomu proti srsti — a že dotyčný udělá všechno pro to, aby Philipa zastavil.

–––

Originální a strhující thriller, který mistrovsky zkoumá historické kořeny napětí v současné Nigérii, roli sociálních médií a spletitosti přátelských i rodinných vztahů.
Lauren Wilkinsonová, spisovatelka

Philip Taiwo je protagonista, s nímž se chci setkat znovu, a celé prostředí knihy je skvěle vykreslené. Chytrý, napínavý a naprosto pohlcující román.
— Will Dean, spisovatel

Femi Kayode předkládá děsivý obraz společnosti rozdělené na bohaté a chudé, vzdělané a nevzdělané, v níž vládne korupce a brutalita, zatímco vznešené úmysly se často obrátí ve svůj pravý opak.
— Literary Review

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma