Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Světatvůrci

Světatvůrci

Robert Jackson Bennett


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2021
Série: Záhutí díl 2
Jazyk: český
Počet stran: 543

Magická revoluce přetváří město a dávné zlo se probouzí.

Ještě před několika lety by Sancie Gradová s radostí nechala Tevanne lehnout popelem. Nyní doufá, že své město přemění v něco lepšího. Spolu s Orsem, Gregorem a Berenikou hodlá zasadit smrtící úder krutým tevannským průmyslovým baronům a poprvé po mnoha desetiletích je odstavit od moci.

Přichází ale děsivé varování: Krasedés Magnus, první z legendárních hierofantů, se chystá vstát z mrtvých. A pokud se vrátí, Tevanne bude prvním místem na světě, jež pocítí jeho hněv.

Před tisíci lety byl Krasedés prostým mužem, který dokázal nemožné: pomocí skribování — magického umění propůjčujícího neživým předmětům vědomí — přesvědčil realitu, že je něčím víc než člověkem. Celá staletí kráčel po světě jako bůh, osobně rozhodoval o vině a trestu, bořil impéria, očišťoval svět ohněm a mečem — a dokonce porazil i samu smrt.

Ať se to Sancii líbí, nebo ne, nyní je na ní, aby ho zastavila. Má-li mít v nadcházející bitvě alespoň nějakou šanci, musí otevřít dveře skribovací technologii, která může změnit lidskou podstatu. Nehledě na to, kdo zvítězí, nic už nebude jako dřív…

–––

Čaropisci připomínají dobrodružný kyberpunk, zasazený někam do dickensovského Londýna. Na poli zábavné fantasy, která se stále ještě nebojí přesahu, mají jen malou konkurenci.
— iLiteratura.cz o knize Čaropisci

Robert Jackson Bennett se díky trilogii Božská města dostal mezi čelné představitele současné fantasy. Zcela zaslouženě. V Čaropiscích pokračuje v podobném duchu.
— Dětinoci.cz 

více

Série Záhutí

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma