Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Mozek a farmaka

Mozek a farmaka

Ladislav Hess
Jiří Slíva


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 322

Obecná část knihy popisuje základní anatomické struktury mozku ve vztahu k chování a vybrané fyziologické funkce mozku, jako je spánek a vědomí, paměť, emoce – strach a úzkost a jejich ovlivnění farmaky. Samostatná kapitola je věnována dějinám účinků farmak na psychiku a tradičním a netradičním způsobům aplikace farmak. Autoři si všímají i ovlivněním chování běžnými poživatinami nebo některými chemickými prvky.

Kapitoly ve speciální části knihy rozebírají podrobněji jednotlivé skupiny farmak používaných zejména v anesteziologii, např. benzodiazepiny, alfa2-agonisty, disociativní anestetika, a to hlavně s ohledem na změny chování.

Autoři vysvětlují také použití anestetik při imobilizaci zvířat v rezervacích a zoologických zahradách, v medicíně katastrof pro speciální účely policie a armády i při popravách jako letální injekce, nevyhýbají se ani případům zneužití, například při zásahu speciálních jednotek v divadle Dubrovka při osvobozování rukojmí.

Kniha je určena především anesteziologům, ale i ostatním lékařům, zvláště v intenzivní medicíně, neurologii, psychiatrii a klinické farmakologii. Zajímavá bude také pro veterinární lékaře a vzdělané laiky.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma