Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Maková válka

Maková válka

R. F. Kuangová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Série: The Poppy War díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 535

Vyškolili ji pro válku. Ona ji hodlá ukončit.

Když Rin složila kche-ťü — zkoušky určené pro nejnadanější žáky v říši — na výbornou, byl to šok pro všechny: pro hodnotitele neschopné uvěřit, že válečná sirota z provincie Kohouta by mohla projít bez podvádění, pro Rininy poručníky, plánující svou svěřenkyni vhodně provdat a přijít touto cestou k bohatství, i pro samotnou Rin. Té došlo, že se konečně osvobodila ze života v porobě. To, že se dostala na Sinegard — nejprestižnější vojenskou akademii v Nikanu —, bylo ještě překvapivější.

Ale překvapení nejsou vždy příznivá. Být na Sinegardu snědá venkovská holka z jihu totiž není lehké. Rin při boji s předsudky soupeřících spolužáků zjistí, že oplývá smrtonosnou, nadpřirozenou mocí — vlohami pro bezmála bájné umění šamanství. Při důkladnějším poznávání svého nadání se navíc dozví, že bohové, považovaní za dávno mrtvé, jsou živí až příliš a na ovládnutí jejich schopností závisí víc než jen přežití ve škole.

V nikanské říši totiž vládne mír, ale za úzkým mořem stále číhá Mukenský svaz. Ten po první makové válce okupoval Nikan celá desetiletí a ve druhé prohrál vládu nad světadílem jen tak tak. A zatímco se většina obyvatel v klidu věnuje svým životům, někteří vědí, že třetí maková válka může vzplanout kdykoli…

–––

Skvostné, podivuhodné, brilantní, úžasné… Pokud máte rádi temnou fantasy pro dospělé, určitě sáhněte po tomto mistrovském díle její nejmladší a možná nejtemnější dcery.
— The Fantasy Book Review

Maková válka R. F. Kuangové je studií snad každého druhu násilí. […] Kniha začíná jako epický bildungsroman, a právě když si myslíte, že už nemůže být temnější, tak se to stane. Kuangová vychází z východoasijských dějin, včetně brutality druhé čínsko-japonské války, a vytváří naprosto jedinečný zážitek.
— The Washington Post

více

Série The Poppy War

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma